Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Retragere cu zborul Cluj – București pentru cel mai experimentat pilot TAROM

Zborul RO642, efectuat de la Cluj în capitală, i-a marcat retragerea din activitate a lui Dobrovolschi.

Cu 15.000 ore de zbor și 30 de ani vechime, Emil Dobrovolschi a devenit parte din istoria companiei naționale de transport aerian.

Zborul RO642, efectuat de la Cluj în capitală, a marcat retragerea din activitate a lui Dobrovolschi. “TAROM este locul în care m-am format. Compania are o școală foarte bună de training și calitatea este demonstrată la nivel european. Împreună cu alți cinci piloți români am luat primul brevet european de pilot încă de pe vremea în care România nu era în UE, nici compania în JAA.

Vă asigur că voi reveni și voi zbura pentru TAROM de cîte ori va fi nevoie de mine, și după momentul acestei retrageri. Am am pus TAROM în fața familiei de foarte multe ori și o voi face în continuare”, a spus pilotul.

Angajat din 1994 în TAROM, Dobrovolschi a urcat toate treptele ierarhiei profesionale, de la copilot pe avionul Antonov 24, comandant de aeronavă și instructor pe avionul ATR 42/72, la comandant și instructor-examinator Airbus 320 și Airbus 310, pilot de recepție și control, comandant al misiunilor speciale.

În 2004 a devenit pilot instructor TRI (A), iar de atunci cei pe care i-a instruit au devenit căpitani pentru cel puțin 12 companii aeriene din întreaga lume. Este pilot Senior Examiner TRE(A) de tip de aeronavă certificat de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației.

Aceasta îi conferea autoritatea de a decide dacă piloții pot continua să zboare sau sunt suspendați de la zbor pentru o anumită perioadă. El a ocupat de-a lungul anilor diverse funcții de conducere în TAROM, cea mai importantă fiind cea de director operațiuni zbor (2009-2011).

TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam. Compania deține 18 aeronave și are în portofoliu 70 de destinații operate cu aeronave proprii sau deservite de parteneri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sediul Jandarmeriei Alba, eficientizat energetic cu 5,3 milioane lei

Articolul următor

Singurul colegiu din Regiunea Centru care furnizează calificări în domeniul aeronautic, renovat și dotat cu 11,6 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share