Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sediul Jandarmeriei Alba, eficientizat energetic cu 5,3 milioane lei

Sediu renovat – Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba

Sediul Jandarmeriei Alba a fost renovat cu 5,3 milioane lei în vederea atingerii obiectivelor privind tranziția către o economie cu emisii scăzute de carbon. Proiectul a vizat trecerea clădirii într-o clasă energetică superioară prin lucrările de reabilitare termică efectuate.

Sediul în care Jandarmeria Alba își desfășoară activitatea a beneficiat de lucrări majore în vederea reducerii consumului de energie și producerii de energie din surse regenerabile.

Clădirea, veche de peste 40 de ani, a fost supusă unui proces de renovare printr-o investiție de peste 5,3 milioane lei. Din valoarea totală, 3 milioane de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR (85%), iar 0,54 milioane lei este contribuţia solicitantului la cheltuielile eligibile (15%). Cheltuielile neeligibile, inclusiv TVA, au însumat 1,8 milioane lei.

„În a doua jumătate a anului 2022 au debutat lucrările de reabilitare termică a sediului Jandarmeriei Alba, în cadrul proiectului Creşterea eficienţei energetice a clădirii administrative la U.M. 0338 Alba Iulia (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba). Proiectul a fost finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), axa prioritară 3 – sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon. Lucrările de reabilitare termică au fost necesare atât pentru îmbunătăţirea spaţiului de muncă al angajaţilor, cât şi pentru reducerea cheltuielilor, având în vedere faptul că această clădire a fost construită în anul 1980″, se menţionează în comunicatul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Lucrările realizate

Obiectivul principal al proiectului a fost reducerea consumului anual de energie şi scăderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră, prin măsuri de reabilitare termică, modernizarea instalaţiilor aferente clădirii şi utilizarea surselor de energie regenerabilă.

Măsurile de intervenţie propuse în cadrul expertizei tehnice au condus la refacerea capacităţii funcţionale, a condiţiilor de rezistenţă, confort şi aspect estetic, astfel încât exploatarea clădirii să se efectueze în condiţii optime.

Astfel, au fost reproiectate instalaţia de furnizare a apei calde, de consum menajer pentru utilizarea energiei solare, respectiv centrala termică, în vederea asigurării eficienţei energetice prin utilizarea surselor de energie alternative în vederea valorificării resurselor de energie regenerabile. Au fost izolaţi termic pereţii exterior, podul şi planşeul peste ultimul nivel şi înlocuită tâmplăria cu una performantă. De asemenea, a fost montat un boiler bivalent, cu acumulare şi panouri solare, şi au fost instalate corpuri de iluminat de tip LED.

„Remarcăm faptul că fost redus consumul de energie şi emisiile de CO2, asigurând totodată îmbunătăţirea confortului, sănătăţii şi siguranţei angajaţilor – beneficiarii direcţi ai investiţiei”, mai arată Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba.

Credit foto: Agerpres

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mercure Sibiu Arsenal e singurul hotel din Transilvania construit în 2023

Articolul următor
Zborul RO642, efectuat de la Cluj în capitală, i-a marcat retragerea din activitate a lui Dobrovolschi.

Retragere cu zborul Cluj - București pentru cel mai experimentat pilot TAROM

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share