Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vizitatorii muzeelor Clujului, în creștere anuală de 50%

Instituțiile expoziționale ale Consiliului Județean (CJ) Cluj au atras mai mulți vizitatori, cei mai mulți fiind la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET). Muzeele subordonate CJ Cluj au reprezentat atracții pentru publicul clujean și turiști. MET a stabilit un record de vizitare, trecându-i pragul 131.027 de persoane, față de 87.866, în 2022. Creșterea a fost de 49%, publicul manifestând interes crescut pentru sediul central al instituției, Palatul Reduta, și pentru secția în aer liber, Parcul Etnografic Romulus Vuia, din zona Hoia. Pe lângă expozițiile permanente, muzeul a găzduit și 86 de activități cultural-educative, înregistrând o creștere importantă față de 2022, când au fost organizate 36, dar și 26 de expoziții temporare și un simpozion. Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) a fost unul dintre obiectivele turistice preferate, atrăgând prin expozițiile și evenimentele organizate 100.114 persoane, în creștere cu 40% comparativ cu 2022. Pe lângă expozițiile permanente, MACN a realizat 67 de expoziții temporare la sediul instituției. Lucrări din patrimoniul instituției au fost prezentate în expoziții de anvergură din țară. Muzeul Memorial Octavian Goga Ciucea a fost vizitat de 18.723 de persoane, în ușoară creștere comparativ cu 2022, când au fost înregistrate 18.245. S-a menținut tendința vizitării instituției preponderent de către elevi.
Muzeul din zona Hoia este tot mai solicitat pentru organizarea de evenimente în aer liber | Foto: Parcul Romulus Vuia

Instituțiile expoziționale ale Consiliului Județean (CJ) Cluj au atras mai mulți vizitatori, cei mai mulți fiind la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET).

Muzeele subordonate CJ Cluj au reprezentat atracții pentru publicul clujean și turiști. MET a stabilit un record de vizitare, trecându-i pragul 131.027 de persoane, față de 87.866, în 2022. Creșterea a fost de 49%, publicul manifestând interes crescut pentru sediul central al instituției, Palatul Reduta, și pentru secția în aer liber, Parcul Etnografic Romulus Vuia, din zona Hoia.

Pe lângă expozițiile permanente, muzeul a găzduit și 86 de activități cultural-educative, înregistrând o creștere importantă față de 2022, când au fost organizate 36, dar și 26 de expoziții temporare și un simpozion. Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) a fost unul dintre obiectivele turistice preferate, atrăgând prin expozițiile și evenimentele organizate 100.114 persoane, în creștere cu 40% comparativ cu 2022.

Pe lângă expozițiile permanente, MACN a realizat 67 de expoziții temporare la sediul instituției. Lucrări din patrimoniul instituției au fost prezentate în expoziții de anvergură din țară. Muzeul Memorial Octavian Goga Ciucea a fost vizitat de 18.723 de persoane, în ușoară creștere comparativ cu 2022, când au fost înregistrate 18.245. S-a menținut tendința vizitării instituției preponderent de către elevi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ea a obținut locul doi în ediția din 2021 a programului de granturi educaționale TalentA, realizând progrese semnificative cu proiectul „La cules pe Tărâmul Crăiței” și contribuind la dezvoltarea sustenabilă a comunității sale locale.

„Crăița Merelor” înflorește în afaceri cu Corteva Agriscience

Articolul următor
Andre Agassi și Steffi Graf, doi dintre cei mai mari jucători ai tenisului mondial, vor juca la Sports Festival în cadrul unui meci demonstrativ.

Andre Agassi și Steffi Graf vor susține un demonstrativ la BTarena

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share