Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bugetul Municipiului Alba Iulia 2024, supus dezbaterii publice

Investițiile din bugetul Primăriei Alba Iulia, pe 2024, ajung la 54% din totalul veniturilor estimate, în valoare absolută: 297,9 milioane lei. Investiții majore vor fi demarate ori continuate cu un buget în valoare totală de 303 milioane lei.  

Primăria Municipiului Alba Iulia a supus dezbaterii publice proiectul de buget local pe anul 2024, urmând ca pe 9 februarie să fie supus dezbaterii și aprobării în ședința de Consiliu Local.

Cu sume recuperate de la bugetul național aferente cotelor defalcate, după cum primarul albaiulian Gabriel Pleșa sublinia în dialog cu Transilvania Business (citește aici), administrația locală înaintează proiectul de buget pe 2024.

Veniturile estimate a se constitui la nivelul bugetului local ajung la 533,65 milioane lei, la care se adaugă excedentul bugetar de 14,16 milioane lei, credite interne în valoare de 7,2 milioane lei, credite externe de 75 milioane lei și bugetul instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii în cuantum de 25,81 milioane lei. Astfel, valoarea totală a bugetului general de venituri și cheltuieli însumează 667,60 milioane lei.

Din veniturile estimate, către secțiunea de funcționare au fost alocate 235,76 milioane lei, în timp ce secțiune de dezvoltare înregistrează 297,90 milioane lei.

Alba Iulia – Buget 2024 pe secțiuni

Politica de atragere a fondurilor europene și guvernamentale promovată de Primăria Municipiului Alba Iulia se regăsește în lista surselor de finanțare pentru sumele care constituie secțiunea de dezvoltare.

surse fonduri secțiune de dezvoltare

Bugetul investițiilor din fonduri nerambursabile pe 2024 este de 303,055 milioane lei și va finanța continuarea unor proiecte precum cele care vizează modernizarea infrastructurii rutiere, construire de obiective, promovarea producției de energie din surse regenerabile și creșterea eficienței energetice la nivelul clădirilor rezidențiale și nerezidențiale în vederea diminuării consumului de energie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 1.800 de locuri de muncă vacante în Timiș. Vezi care firme fac angajări

Articolul următor
Jaqueline Cristian este a doua jucătoare din țara noastră calificată în turul doi al Transylvania Open WTA 250. Ea ar fi trebuit să joace un meci 100% românesc, cu Miriam Bulgaru.

Jaqueline Cristian a trecut în turul II la turneul din BTarena

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share