Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS cumpără Infobest

AROBS Transilvania Software Cluj a anunțat preluarea integrală a grupului Infobest, specializat în dezvoltarea de soluții software personalizate.
Compania germană de software are 100 de angajați în Pulheim și Timișoara | Foto: Infobest

Aceasta este a zecea achiziție, în decurs de trei ani, a celei mai mari companii de tehnologie listată la Bursa de Valori București.

AROBS Transilvania Software Cluj a anunțat preluarea integrală a grupului Infobest, specializat în dezvoltarea de soluții software personalizate. „Am fost determinați să finalizăm această tranzacție având în vedere perspectivele extrem de bune ale Infobest și obiectivul nostru de a ne consolida poziția în țările de limbă germană.

Prin această mișcare strategică, ne extindem competențele tehnologice și portofoliul de clienți, cărora vom continua să le oferim soluții software complexe pentru o piață de tehnologie din ce în ce mai sofisticată. Împreună vom obține rezultate superioare, construind pe baza sinergiilor noastre puternice în domeniul automotive și telecomunicații”, a declarat Voicu Oprean, fondatorul AROBS.

Infobest a fost fondată la Pulheim (Germania), de antreprenorii Yvonne și Christian Becker, iar în 2000 și-a deschis birou în Timișoara. Compania are o echipă de 100 de specialiști în dezvoltarea de soluții software personalizate. Printre beneficiar se numără de companii mijlocii până la corporații multinaționale, inclusiv lideri de piață la nivel global din industria de automotive, telecomunicații și producție.

„Suntem bucuroși să ne unim forțele cu grupul AROBS și să avem lângă noi un partener care să ducă Infobest la următorul nivel. Bazându-ne pe ultimii ani de succes, cu o creștere continuă a veniturilor, am decis să ne alăturăm AROBS pentru a depăși limitările creșterii organice și să dezvoltăm afacerea într-un ritm accelerat”, a motivat Christian Becker.

Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Christian și Yvonne Becker. Rezultatele financiare ale Infobest vor fi incluse în situațiile financiare consolidate ale AROBS odată cu finalizarea tranzacției, supusă aprobării de către autoritățile de reglementare. Pentru 2023, grupul Infobest estimează afaceri de 4,8 milioane euro.

„Prin această tranzacție, obținem sprijinul unei baze de competențe mult lărgită comparativ cu a noastră, pe care o putem combina cu eforturile noastre de dezvoltare a afacerii. Deși acționariatul Infobest se schimbă, atât Christian cât și eu vom rămâne implicați în companie, pentru a asista în procesul de tranziție și sinergie”, a adăugat Yvonne-Abstoss Becker.

Prin achiziționarea Infobest, AROBS își consolidează prezența pe piețele din România și Germania, expertiza la nivelul liniei de business, Servicii software și accesează noi industrii, precum telecomunicații, media și comunicare.

Din partea AROBS, tranzacția a fost facilitată de casa de avocatură, Radu Tărăcila Pădurari Retevoescu  – consilier juridic și TS Partners – due diligence financiar. Infobest a fost asistată de Clairfield International GmbH și PPR & Partner Pape Rauh Rechtsanwälte Part.

Este a zecea tranzacție realizată de AROBS de la închiderea plasamentului privat în 2021. În această perioadă, AROBS a achiziționat Berg Software, AROBS Engineering, grupul Nordlogic, Centrul de Soft GPS România, AROBS Pannonia (Ungaria), AROBS Software și AROBS TrackGPS (Republica Moldova), AROBS Polska (fostă SYDERAL – Polonia), Future WorkForce Group.

AROBS furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. 11.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele sale software. AROBS este prezentă în 20 locații din România și străinătate, cu 1.200 specialiști și colaboratori.

Infobest are o echipă de 100 de persoane și birouri în Timișoara și Leverkusen, Germania. Compania este specializată în dezvoltare software, QA și testare, suport IT B2B, design web și grafic, soluții IoT, soluții cloud, inclusiv migrare în cloud și gestionarea identității în cloud, precum și dezvoltare pentru Big Data.

Ce arată raportul financiar al companiei

  • AROBS a raportat afaceri de 428 milioane lei la nivel consolidat în 2023, o creștere cu 43% față de 2022, și un profit net normalizat de 52 milioane, în scădere cu 3% comparativ cu 2022, pe fondul integrării în grup a firmelor achiziționate în ultimii ani. Serviciile software au înregistrat o creștere de 44% față de 2022, cu o contribuție de 81% la afaceri (345 milioane lei), iar produsele software, de 20%, pe fondul atragerii de noi clienți, contribuția la afaceri fiind de 16% (71 milioane). A treia linie de business, sisteme integrate, a avut o contribuție de 3% (12 milioane). Acest segment se axează pe implementarea serviciilor hardware și software pentru sectorul public. 
  • Din 2021, odată cu listarea la BVB, AROBS a implementat o strategie accelerată de dezvoltare atât în mod organic, prin investiții de tip greenfield, cât și prin realizarea de achiziții și fuziuni. 
  • „2023 a fost un an marcat de o piață turbulentă în zona de tehnologie, acest lucru fiind observat la majoritatea companiilor IT listate atât la nivel internațional, cât și local. S-au efectuat optimizări  masive în IT cu presiune pe indicatorii de profitabilitate ai companiilor. La AROBS am continuat să creștem în pofida acestor adversități. Am lucrat intens la integrarea efectivă a companiilor pe care le-am adus sub umbrela AROBS, din 2021. Procesul de integrare nu reprezintă doar o aliniere operativă, ci și de cultură comună care se axează pe inovație, excelență în servicii și produse și comunicare deschisă. Un astfel de proces poate avea un impact temporar asupra rezultatelor financiare, dar pe termen lung, acest demers este vital pentru cu strategia noastră de a construi o fundație solidă pentru o dezvoltare sustenabilă”, a spus Voicu Oprean.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Rezultat net consolidat al grupului financiar este de 2.984 milioane lei, cu 20% mai mare decât în 2022, arată raportul anual al Băncii Transilvania (BT) Cluj.

Grupul BT a ieșit pe plus cu 600 de milioane de euro

Articolul următor

Sărbătoarea iubirii SkyLove Day a ajuns la a 4 a ediție!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share