Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sauvignon-ul universitar de Apoldu, la a doua medalie de aur în Spania

Acestea au fost distinse la CWWSC cu trei medalii: aur pentru Sauvignon Blanc Aurum Terras 2023, argint pentru Muscat Ottonel Aurum Terras 2023 și Sauvignon Blanc Aurum Terras 2022.
Una dintre degustările cu vinuri produse în județul Sibiu | Foto: USAMV

Vinurile produse la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior a Universității de Științe Agricole (USAMV) Cluj au primit recunoaștere la Catavinum World Wine & Spirits Competition (CWWSC).

Acestea au fost distinse la CWWSC cu trei medalii: aur pentru Sauvignon Blanc Aurum Terras 2023, argint pentru Muscat Ottonel Aurum Terras 2023 și Sauvignon Blanc Aurum Terras 2022. În acest an, la CWWSC, de la Vitoria-Gasteisz, au fost înscrise 3.000 de etichete de vin, din 20 de țări. În 2023, USAMV a obținut prima distincție internațională, la această competiție: aur pentru Sauvignon Blanc 2022.

Anul trecut, instituția clujeană a lansat un prim sortiment de vin din colecția sa Excelentia – un cupaj armonizat din cinci soiuri nobile. De Ziua Națională, La Romanian Wine Tasting Event din Dublin (Irlana), organizat în parteneriat cu Atlasul Vinului Românesc, au fost prezente și vinurile USAMV, selectate între cele 50 de mărci și branduri naționale.

USAMV coordonează stațiunea viticolă Vinea Apoldia Maior (Apoldu de Sus, județul Sibiu), dedicată învățământului și cercetării universitare. Profesorii și studenții sunt implicați în dezvoltarea de tehnologii moderne de cultivare a viei, de producție a vinurilor, de valorificare superioară a subproduselor vitivinicole și în dezvoltarea agroturismului.

Vinurile sub marca Vinea Apoldia Maior (Denumire de Origine Controlată Sebeș-Apold) au fost împărțite în colecțiile Academicum (cupajele Docentus, Laureatus, Eruditus), Aurum Terras (monosepaje din soiuri nobile, cupajele Amlas, Secas, Orange Optimus), Excelentia (cu prima etichetă, Madrigal).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Fermierii din regiunea Ardealului au fost invitați la un dialog despre cum ne putem pregăti împreună mai bine pentru viitor în agricultură, fie că este vorba despre investiții, noi tehnologii, asigurarea culturilor, atragerea finanțărilor, digitalizare, irigații sau politici agricole mai bune", au precizat organizatorii de la BORO Communication. 

Fermierii de frunte ai Transilvaniei se întâlnesc la Cluj

Articolul următor
Cemacon Cluj a raportat un profit net de 32 milioane lei, în scădere cu 55% față de anul precedent, la o cifră de afaceri de 177 milioane, în coborâre cu 20%, potrivit analizei companiilor de la Bursa de Valori București a Casei de Brokeraj Goldring.

Cum au evoluat companiile “bursiere” ale Ardealului în 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share