Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cele mai bune obiecte de inclus în baie pentru a te bucura de o experiență plăcută

În zilele actuale, preocuparea pentru confort și relaxare s-a extins dincolo de dormitor sau living, ajungând chiar și în baie. Aceasta este spațiul unde ne începem ziua și unde ne relaxăm seara, așa că de ce să nu-l facem cât mai plăcut? În articolul ce urmează să-l parcurgi vei descoperi cele mai bune obiecte pe care să le incluzi în baie pentru a-ți spori nivelul de confort.

Cum să ai o baie confortabilă?

A te simți bine în baie este un aspect esențial în viața noastră de zi cu zi. Acest spațiu, pe cât de mic sau de funcțional, trebuie să fie și confortabil, astfel încât să ne simțim relaxați atunci când îl folosim. Te-ai gândit să incluzi și urinale sau o cabină de duș, cu hidromasaj, de exemplu? Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care te ajută la crearea unui mediu plăcut. Un design ergonomic și o utilizare inteligentă a spațiului pot contribui la crearea unui mediu confortabil. Bideurile și urinalele sunt două elemente care pot aduce un plus de confort în baie. Deși adesea asociate cu băile publice, acestea pot fi integrate și în băile casnice, oferind o experiență mai igienică și mai confortabilă.

Elementele de bază ale băii, cum ar fi cada, dușul, chiuveta și toaleta, precum și mobilierul și accesoriile, ar trebui să fie aranjate în așa fel încât să permită o mișcare liberă și ușoară. Este util să ai în vedere și controlul temperaturii și al umidității, deoarece acestea pot influența semnificativ confortul în baie. Încălzirea adecvată, ventilația bună și utilizarea unor dispozitive anti-ceață pentru oglinzi pot ajuta la menținerea unui mediu plăcut.

Iluminatul potrivit are și acesta rolul său. Lumina naturală este cea mai bună, dar dacă nu este posibil acest lucru, poți opta pentru o iluminare artificială bine plasată și reglabilă, care să creeze o atmosferă relaxantă și să faciliteze efectuarea sarcinilor zilnice, cum ar fi machiajul sau bărbieritul. Alegerea materialelor și a finisajelor potrivite are, de asemenea, un impact major asupra confortului în baie. Materialele ușor de curățat, rezistente la umiditate și durabile sunt cele mai indicate. Iar accesoriile potrivite, precum suporturile pentru prosoape, spațiile de depozitare suplimentare și alte obiecte utile, pot contribui la funcționalitatea și confortul băii.

Ce sa ai în baie pentru un plus de confort

Covorașul pentru picioare este unul dintre aceste elemente. Un model moale și absorbant poate transforma experiența de a păși din duș sau cadă într-una mai plăcută și sigură. În lipsa acestui element, poți aluneca și poți ajunge la vătămări. Alege un model de calitate, care nu alunecă și care se usucă rapid.

Prosoapele de bumbac de înaltă calitate reprezintă un alt produs care sporește confortul în baie. În ceea ce privește materialul, bumbacul pakistanez este adesea ales datorită capacității sale de absorbție. Mai mult, obiectele de decor pot transforma complet atmosfera unei băi. Include lumânări parfumate, plante, tablouri sau orice alt obiect care se potrivește cu designul băii și cu gusturile individuale. Organizatoarele sunt alte lucruri pe care să le incluzi. Acestea nu doar că ajută la menținerea ordinii, dar pot adăuga și un plus de stil. Exemple de astfel de elemente pot fi coșuri de depozitare, rafturi suspendate sau cutii decorative.

Mobilierul de baie contribuie și acesta la transformarea băii într-o zonă de răsfăț și relaxare. În acest sens, alege piese care să îți ofere suficient spațiu de depozitare, dar care să nu încarce inutil spațiul. Corpurile suspendate sunt o opțiune foarte bună, deoarece oferă spațiu de depozitare și ajută la economisirea spațiului de pe podea. Trebuie, de asemenea, să ai în vedere și optimizarea spațiului de depozitare. Dulapurile cu sertare, uși și rafturile sunt excelente pentru a-ți organiza obiectele personale. Nu uita și de obiecte multifuncționale, cum ar fi o oglindă cu polițe de depozite.

Ce culori și mobilier să alegi?

Nuanțele calde, precum cele de portocaliu, galben sau roz pot crea un sentiment de confort și relaxare, transformând baia într-un spațiu primitor. Pe de altă parte, cromatica rece, precum albastrul sau verdele este percepută ca fiind revigorantă. Mobilierul curbat poate adăuga un sentiment de fluiditate și relaxare, în timp ce piesele cu linii drepte pot aduce un aer de modernitate. În plus, lumina caldă poate face spațiul să pară mai primitor și poate reduce stresul, în timp ce lumina rece poate fi energizantă. În ceea ce privește materialele și texturile, lemnul sau piatra pot adăuga o notă de calmitate și pot ajuta la crearea unui spațiu relaxant.

Confortul în baie ne ajută să obținem o stare de bine. Cu sfaturile amintite în acest articol, baia poate deveni un spațiu de relaxare și confort, nu doar un loc funcțional. Indiferent de opțiunile pe care le alegi, optează pentru obiecte ce au o calitate superioară.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

OMV Petrom a adus României cea mai buna clasare la competiția Datathon Challenge, Women in Data Science

Articolul următor

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu" Hunedoara se reabilitează

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share