Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ce dividende vor să dea Romgaz și Banca Transilvania

Consiliul de Administrație al societății Romgaz Mediaș a avizat propunerea de distribuire a dividendelor pentru a fi supusă aprobării Adunării Generale Ordinare a Acționarilor.
Conducerea producătorului de gaze și-a asumat investiții ridicate în acest an | Foto: Romgaz

Administratorii băncii clujene au propus alocări de 1 miliard de lei, iar cei ai producătorului și furnizorului de gaze naturale au în vedere două variante.

Consiliul de Administrație al societății Romgaz Mediaș a avizat propunerea de distribuire a dividendelor pentru a fi supusă aprobării Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 25/26 aprilie, în două variante, potrivit casei de brokeraj BRK Financial.

În varianta I, dividendul brut propus de administratorii Romgaz este de 0,35 lei/acțiune, din care 0,33 lei/acțiune aferent rezultatului anului 2023 și 0,01 lei/acțiune aferent rezultatului reportat.

În varianta II, propunere recomandată de conducerea administrativă și executivă a companiei, dividendul brut propus este de 0,14 lei/acțiune, având în vedere nivelul investițiilor ridicate asumate de Romgaz și necesitatea menținerii unui grad sănătos de îndatorare financiară.

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (BT) Cluj a convocat acționarii pentru aprobarea distribuirii dividendelor în numerar din profitul pe 2023. Propunerea include acordarea sumei de 1 miliard de lei din rezervele de profit net aferente anului 2023, respectiv a unui dividend brut pe acțiune de 1,25 lei.

De asemenea, acționarii sunt convocați pentru majorarea capitalului social al BT cu 1,1 miliarde de lei, prin emisiunea a 118 milioane noi acțiuni. Majorarea se va realiza prin încorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sistemul bancar românesc rămâne stabil în ciuda incertitudinilor economice și geopolitice

Articolul următor

Profesorul Dr. Ioan Coman - o școală de chirurgie, o școală de omenie. Campania „Dăruim sănătate” a fost un cadou bine primit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share