Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Front de lucru pentru Dumexim și Consorzio Stabile la Centura Biharia

Cercetările în cele șase situri arheologice descoperite pe traseul Centurii Biharia s-au încheiat. Au fost găsite fragmente ale unor obiecte și urme ale unor așezări din diferite perioade istorice, din neoliticul târziu, până în secolele XVI – XVII. Activitatea a fost realizată de o echipă de specialiști din cadrul secției de arheologie a Muzeului Țării Crișurilor.

 

Constructorii continuă lucrările la decopertarea stratului vegetal pe mai multe porțiuni de drum, la defrișările necesare pentru pregătirea terenului, terasamente și la construirea de infrastructură de bază, cum ar fi podețe și pasarele pentru pista de biciclete.

Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la aproximativ 15%.

„Constructorii au front de lucru pe tot traseul centurii, fără restricții. Pe traseul centurii Biharia mai avem de relocat, în 3 puncte, rețelele de gaz. Aceste lucrări sunt programate să fie realizate în luna aprilie. Ne propunem ca în toamna acestui an să deschidem circulației tronsonul ce ocolește localitatea Biharia. În primăvara anului viitor și tronsonul spre Paleu va fi deschis circulației”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Două tronsoane – 8,7 kilometri

Proiectul este compus din două tronsoane, care vor avea o lungime totală de 8,7 kilometri. Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisă, drumul care ocolește localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul care va lega localitatea Paleu de noua centură.

Lucrările sunt executate de asocierea de firme Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group. Valoarea contractului este de 66.363.616,76 lei, inclusiv TVA. Durata de execuție a proiectului de investiție „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea – Lot 3” este de 18 luni de la începerea lucrărilor (finalul lunii octombrie 202).

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

În Zona Metropolitană Oradea mai sunt sunt în lucru alte patru centuri: Centura Oșorhei (5,8 km), Centurile Sântandrei (5 km), Sânmartin (8 km) și Nojorid (8,4 km).

Opt drumuri noi în județ

În prezent, Consiliul Județean Bihor derulează lucrări la opt drumuri noi în județul Bihor, cu o lungime totală de 68 de km:

  • Centura Aleșd – 5,8 km
  • Centura Beiuș – 9,3 km
  • Centura Sântandrei – 5 km
  • Centura Nojorid – 8,4 km
  • Centura Sânmartin – 8 km
  • Centura Oșorhei – 5,8 km
  • Centura Biharia – 8,7 km
  • Inelul Metropolitan Oradea – 17 km.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tereza Tranakas, fondator și CEO OXYGEN: Într-o situație de dificultate, comunicarea transparentă cu angajații este prioritatea nr. 1

Articolul următor

Parteneriat al Excelenței, la Simpozionul Tehnic DAFCOCHIM Agro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share