Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Românii aleg plajele exotice în locul pârtiilor de ski pentru vacanța de iarnă

Pandemia trimite pe plaje exotice după sărbătorile de iarnă mii de români care, în anii trecuți, alegeau pârtiile de ski din Europa

Măsurile luate în majoritatea țărilor europene, nevoia de distanțare fizică și faptul că școala se face online trimite de Revelion, dar și în următoarele două-trei luni, mii de români, care altfel ar fi ales pârtiile de ski sau orașe de pe continent, în destinații exotice precum Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Zanzibar, Egipt și Ras al-Khaimah (Emiratele Arabe), potrivit unui studiu al reprezentanței în România a Dertour, unul dintre cei mai mari turoperatori din Europa. Turiștii români pleacă în aceste destinații cu zboruri charter, directe, iar înainte de plecare trebuie să prezinte un test negativ Covid-19.

Cererea pentru destinații exotice a explodat în luna noiembrie, când primul zbor charter pentru Maldive de Revelion s-a vândut în patru zile, cu toate că cel mai ieftin pachet era 1.299 de euro de persoană. Tot atunci s-a vândut integral și zborul pentru Zanzibar, unde o vacanță costa de la 1.319 euro/pers.

Pentru că există cerere foarte mare pentru destinații exotice și în perioada de după sărbători, începând cu 15 ianuarie 2021, continuând cu vacanța copiilor de la finalul lui ianuarie, când tarifele scad cu 20-30% față de Revelion, și până în aprilie Dertour operează o serie de zboruri charter spre Maldive, Cancun (Mexic), Punta Cana (Republica Dominicană), Egipt și Ras al Khaimah ( o destinație nouă dinEmiratele Arabe).

Cererea mare se explică atât prin faptul că multe țări europene, în anii trecuți destinații favorite pentru ski, au impus restricții pentru turiști, cât și prin faptul că mulți români nu au avut încă nicio vacanță de iarna trecuta și își doresc cu nerăbdare să evadeze într-o vacanță după atâtea luni de restrictii. La toate acestea se adaugă faptul că aceste destinații oferă locuri retrase, distanțare socială și turiștii ajung acolo cu teste negative, un aspect în plus pentru siguranța acestora. Plecările sunt motivate și de faptul că școlile au cursurile online și copiii pot participa la ore și din vacanțe. Pentru aceste destinații exotice se cere test negativ Covid-19, deci turiștii urcă într-un avion unde toată lumea e testată negativ, ajung într-o destinație în care toți turiștii prezintă un test negativ, iar în Maldive, de exemplu, se cazează în bungalow-uri, unde accesul se face direct de afară, iar în față ai plajă proprie. Petrecerea timpului în vacanță într-o astfel de destinație poate fi mai sigură în acest moment decât a petrece o zi obișnuită în oricare oraș european, inclusiv românesc“, a declarat Cosmin Marinof, director general Dertour Romania.

Cei care stau o lună într-o destinație exotică primesc tarife cu 50% mai mici și există deja turiști români care au ales să stea o lună în Maldive și să lucreze de acolo. Pentru un astfel de sejur, o familie a plătit 20.000 de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orășelul "american" al Transilvaniei. Noul Silicon Valley de Cluj

Articolul următor

Două aeroporturi din Transilvania vor primi compensații de la stat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share