Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asocierea de firme formată Drum Asfalt și Trameco va realiza Centura Aleșdului

Până la vara anului viitor, Aleșdul ar putea scăpa de traficul greu din oraș. Asta pentru că a fost anunțat constructorul care va realiza Centura Aleșdului. Astfel, în urma analizei celor șapte oferte depuse pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Varianta de Ocolire Aleșd, a fost selectat constructorul format din asocierea de firme Drum Asfalt și Trameco. Valoarea ofertei câștigătoare este de 74,8 milioane lei, fără TVA.

Spre finalul lunii martie ar trebui să semnăm contractul de proiectare și execuție. Graficul de lucrări este următorul: conform contractului, în cel mult trei luni ar trebui să avem proiectul tehnic (PT). Asta ar însemna că în luna iunie am putea să începem aceste lucrări, prevăzute să dureze un an. Anul viitor, în vară, ar trebui să circulăm pe această centură care va descongestiona tranzitarea orașului Aleșd pe relația Oradea – Cluj Napoca. Complementar acestei licitații, este în fază avansată adoptarea Hotărârii de Guvern privind exproprierea terenurilor afectate de acest proiect și înțeleg că în cursul acestei luni, ea va fi adoptată”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,9 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. Vor fi, totodată, îmbunătățite condițiile de confort și siguranță, iar poluarea generată de traficul intens de pe DN1 (E60) și DN1H va scădea semnificativ. Va fi diminuat și disconfortul locuitorilor de pe traseu.

Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

No Mercy, Dr. Alban, Haddaway, La Bouche și Mr President vin la Băile 1 Mai

Articolul următor

Brick România va inaugura un magazin la Satu Mare, vineri, 18 martie 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share