Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Chef “cu stele Michelin” la Sunny Hill

Chef Vincent Lointier, care a înființat Atelier de Cuisine, a decis să renunțe la unitatea pe care o deținea în Iulius Mall pentru noul restaurant Coquette, de la Hotelul Sunny Hill (Vila Tușa).
Vincent Lointier s-a declarat pregătit pentru noua sa provocare din carieră | Foto: Atelier de Cuisine, Sunny Hill

Un gastronom francez a fost desemnat să se ocupe de restaurantul recent deschis la unitatea turistică din Cluj-Napoca.

Chef Vincent Lointier, care a înființat Atelier de Cuisine, a decis să renunțe la unitatea pe care o deținea în zona Iulius Mall pentru noul restaurant Coquette, de la Hotelul Sunny Hill (Vila Tușa). “După o perioadă de cinci luni în care am muncit și am colaborat cu Sunny Hill, s-a dorit dotarea acestuia cu un restaurant pe măsură, demn de acest nume. Astfel a luat naștere proiectul Restaurant Coquette.

Acesta își propune să răspundă nevoii de a oferi servicii în primul rând clienților hotelului, dar desigur și clienților locali care doresc să petreacă timp de calitate și să servească specialități gătite cu pasiune și implicare. Pentru aceasta am creat în colaborare cu echipa Hotel Sunny Hill un meniu internațional pentru a satisface toate gusturile.

Deoarece ne dorim sa fim cât mai dinamici și activi, vom oferi clienților seri tematice pentru a putea descoperi dar și călători împreună spre noi orizonturi culinare. Mutarea noastră își dorește să răspundă cerințelor clienților noștri (care nu au fost puține) de a organiza evenimente cu o capacitate mai mare și să fie constante”, a explicat Lointier.

 

Au renunțat la Golden Tulip

Gastronomul din Normandia provine dintr-o familie de bucătari, începând această profesie de la 15 ani. El s-a perfecționat în Le Grand Ecuyer, de lângă Toulouse, restaurant de două stele Michelin, fiind desemnat de două ori drept cel mai bun profesist în domeniul său.

Lointier a fost și sportiv, fiind rugbist profesionist în Franța. Ulterior s-a mutat la Cluj-Napoca, alături de soția sa, și a deschis Atelier de Cuisine, cu o investiție inițială de 90.000 de euro. Lointier a participat și la show-ul de televiziune „Chef la cuțite”, în echipa lui Florin Dumitrescu.

Hotelul de 4* cu restaurant din zona Făget este administrat de Eugen Tușa, fiind afiliat, în 2007, ca prima franciză din Cluj a lanțului hotelier Tulip Inn. Proprietarul a avut o ofertă de cumpărare a hotelului, în 2010, pentru 7 milioane de euro, neconcretizată. Ulterior, hotelul a ieșit de sub umbrela Golden Tulip.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Conducerea MAT a înmânat Organizației de Management al Destinației (OMD) a Județului Maramureș primul certificat de acest gen din România, în cadrul Târgului de Turism al României (TTR). 

Maramureșul, prima Organizație Județeană de Management al Destinației din România

Articolul următor
Ioan Savu, administratorul constructorului Avril, societate care alături de Delcar execută lucrările, a explicat ce se întâmplă în zona de restaurante

Șantierul Avril va proteja afacerile restaurantelor din centrul Zalăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share