Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Leoni: operațiunile din România, neafectate de schimbarea acționarului

Ioana Duca, reprezentant de comunicare al Leoni Wiring Systems (LWS), a anunțat felul în care se va face finanțarea grupului Leoni și noua structură a acționariatului.

Leoni AG va dispune de lichidități mai mari în urma modificărilor care vor fi realizate, au anunțat reprezentanții companiei.

Ioana Duca, reprezentant de comunicare al Leoni Wiring Systems (LWS), a anunțat felul în care se va face finanțarea grupului Leoni și noua structură a acționariatului. “Conceptul de finanțare convenit va implica doar compania-mamă a grupului, Leoni AG, partenerii săi financiari și acționarii săi – dar nu și filialele, furnizorii, clienții și angajații săi.

Prin urmare, operațiunile LWS din România nu sunt afectate în niciun fel de acest proces care are un efect pozitiv asupra viitorului grupului nostru. Compania noastră recrutează în mod constant personal pentru fabricile sale din țară și rămâne un pilon important al economiei românești și al comunităților în care ne desfășurăm activitatea.

În ceea ce privește planul recent convenit, prin contribuțiile părților sale finanțatoare, Leoni AG va fi scutită de aproximativ jumătate din datoriile sale financiare. În schimb, părțile finanțatoare au convenit cu Stefan Pierer, în calitate de investitor strategic, asupra unui instrument de finanțare, care este legat de dezvoltarea companiei.

Ca urmare, Leoni AG va dispune de lichidități semnificativ mai mari pentru activitățile sale operaționale și va fi scutită de aproximativ jumătate din datoriile sale. În plus, la majorarea de capital va fi admisă doar o societate care va fi înființată de Stefan Pierer, care va deveni astfel unicul acționar al Leoni AG”, au precizat reprezentanții LWS.

Leoni a intrat pe piața din România în 2000, unde a deschis opt fabrici sau puncte de lucru (Arad, Bistrița, Pitești, Beiuș, Luduș, Marghita, Bumbești-Jiu). În 2016, a fost înființat primul Shared Service Center Leoni, în Cluj-Napoca. Leoni este cel mai mare angajator din județul Bistrița-Năsăud, cu 5.000 de salariați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transylvania College și-a pus director de bunăstare: Cristina Ungvari

Articolul următor

FinTech-ul orădean Prime Dash vrea să devină unicorn în cinci ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share