Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Directorul DEER: “Mă gândesc cu groază că nu vom avea oameni pentru proiecte de 300 milioane €”

Directorul DEER, Mihaela Suciu, susține că societatea de stat are proiecte, obținem finanțări, dar toate acestea trebuie implementate cu oameni.
Mihaela Suciu și-a propus să găsească specialiști pentru a putea concretiza proiectele europene | Foto: DEER

Deficitul de resursă umană reprezintă cea mai mare provocare pentru Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj.

Directorul DEER, Mihaela Suciu, susține că societatea de stat are proiecte, obținem finanțări, dar toate acestea trebuie implementate cu oameni. Ea a prezentat situația DEER la Energy CEO Forum & Awards Gala.

“Avem multe provocări în activitate, în condițiile date, ale tranziției energetice. Ne-am confruntat și, din păcate, încă ne mai confruntăm, chiar dacă într-o proporție mai mică, cu una dintre cele mai mari provocări: deficitul de cash. Însă deficitul de resursă umană specializată este marea problemă a DEER, lipsa specialiștilor din piață.

Suntem prezenți la Forum Carieră în Industria Energetică 2023, la Universitatea Politehnica din București. Încercăm să atragem tinerii specialiști pentru că avem proiecte, obținem finanțările, dar aceste proiecte trebuie implementate cu oameni. Avem un număr limitat de specialiști implicați în toate proiectele pe care urmează să le finalizăm anul acesta, de 50 milioane de euro.

Dacă vom reuși să atragem încă 300 de milioane, fonduri UE, mă gândesc cu groază că nu o să avem cum să le implementăm. Avem nevoie de specialiști în interior și de executanți în exterior pentru că firmele care lucrează în domeniu sunt în număr limitat. Sunt foarte multe proiecte în implementare și execuția devine complicată. Resursa umană este cea mai mare provocare a noastră în perioada următoare”.

Goana după electricieni

“Altă provocare o reprezintă rețelele, care sunt învechite. 80% din rețelele de distribuție sunt funcționale de dinainte de anul 2000. Avem nevoie de finanțări nerambursabile, va fi foarte greu de recuperat numai prin tarif, pentru că va fi presiune imensă pe utilizatori.

În seria provocărilor DEER se mai înscriu “injecția” energiei verzi, creșterea numărului de prosumatori ce necesită atenție sporită la lucrările din programul de investiții (sistemul de distribuție poate să fie depășit la un moment dat).

Provocările sunt numeroase: necesitățile de finanțare, nevoia de specialiști, ritmul accelerat în care trebuie să ne adaptăm, să modernizăm și să digitalizăm”, a concluzionat directorul DEER.

Societatea clujeană anunța, la început de an, că vrea să recruteze peste 30 de persoane pe postul de electrician. Cele mai multe posturi disponibile în această zonă a țării erau în Bihor, Cluj, Mureș și Brașov. Viitorii electricieni se vor ocupa de exploatare, mentenanță, construcții energetice, stații IT sau măsuri speciale.

Parte a grupului Electrica, DEER Cluj este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice din țară, reprezentând 40,7% din teritoriul României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Transilvania Broker Bistrița (TBB) a raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2023

Falimentul City Insurance, benefic pentru Transilvania Broker

Articolul următor

Cel mai devreme în 2027, OMV-Petrom și Romgaz vor exploata zăcămintele din Marea Neagră

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share