Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cora Print – Unitatea Protejată a grupului CTC, susține integrarea persoanelor cu dizabilități în societate!

„În România, la data de 31.12.2021, conform datelor oficiale publicate de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, erau înregistrate oficial un număr de 865.573 de persoane cu dizabilități, adulți și copii. Din totalul populației țării, persoanele cu dizabilități reprezintă 4,48%. Mai mult, rata de angajare a persoanelor cu dizabilități în România este de 7,3%, în timp ce media europeană este în jur de 35-40%.” (sursă Ziare.com)

La CTC Print, operăm sub unitatea protejată Cora Print în baza Legii nr. 448/2006 din data de 11.02.2021. În cadrul companiei există 10 persoane angajate pe diferite poziții precum: confecționer articole hârtie, operatori PC, ambalatori, imprimeur textil, operatori utilaje și altele, aceștia având grade de handicap diferite.

Am luat această decizie deoarece considerăm că persoanele cu dizabilități au dreptul la condiții potrivite în care să își exercite meseria sau ocupația, având astfel șanse egale profesionale în comunitatea din care fac parte.

Colegul nostru, Victor Moise – Operator Proiectare Asistată PC ne-a mărturisit că:

”Sunt o persoană cu handicap locomotor de peste 24 de ani. Consider că la Cora Print am primit o oportunitate profesională deosebită, care îmi permite să îmi exercit dreptul la muncă, să îmi dezvolt abilitățile profesionale și sociale și să fiu util, câștigându-mi existența în mod corect.

Noi, persoanele cu dizabilități, putem dezvolta ambiție, tenacitate și răbdare, atribute utile în

taskurile repetitive sau plictisitoare, însă atât de necesare.

La Cora Print am avut plăcuta surpriză să descopăr un colectiv foarte prietenos, cu comportament suportiv, care oferă înțelegere, empatie, sprijin și inspirație, susținând creșterea profesională și conexiunea socială.

Mulțumesc tuturor!”

 

 

Cum susținem dreptul la muncă pentru persoanele cu handicap

Din 2021, peste 200 de companii din diferite industrii sau instituții publice din întreaga țară

au colaborat cu noi și au beneficiat de avantajele Unității Protejate!

Toate aceste proiecte au fost coordonate de Andreea Rus – Manager Producție.

”Ocazia de a munci într-o firmă care este și unitate protejată duce la a-ți dezvolta abilitatea de a crește oameni, de a le tolera greșelile, de a învăța din ele și de a ne accepta unii pe alții cu bune și rele. În această echipă amestecăm seriozitatea cu umorul, îndeplinind toate sarcinile trasate cu succes. Interacțiunea într-un colectiv nu este întotdeauna ușoară, indiferent că o persoană are sau nu dizabilități. Însă te învață să fii mai răbdător, câteodată, e chiar pansament pentru suflet.

Efortul pe care l-a depus toată lumea și rezultatele obținute, din ultimul timp, sunt de neprețuit așa că mă înclin în fața tuturor.”

 La Cora Print ne dorim să oferim produse și servicii personalizate pentru companiile și organizațiile care decid să aibă un rol activ în transformarea comunităților. Partenerii noștride business înțeleg că achizițiile responsabile social susțin impactul pozitiv și performanța economică.

Ce înseamnă Unitate Protejată

”Conform legii, unitățile protejate autorizate reprezintă entități de drept public sau privat în cadrul cărora sunt angajate persoane cu handicap, care reprezintă cel puțin 30% din numărul total al angajaților. Produsele/serviciile care pot fi comercializate în cadrul activității unităților protejate autorizate trebuie să fie realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate, intermedierea fiind interzisă.” (Sursă: anaf.ro)

O facilitate fiscală pe care puține companii din România o utilizează este decontarea achizițiilor de la unități protejate autorizate.

Legea 448 din 2006 obligă toate firmele care au peste 50 de salariați să angajeze în proporție de minimum 4% persoane cu handicap. În cazul în care acest procent nu este acoperit, trebuie plătit lunar la stat sub formă de impozit o sumă egală cu jumătate din salariul persoanelor cu handicap ce ar fi trebuit angajate.

Prin Cora Print – Unitate Protejată, cu o parte din banii pe care-i plătiți statului sub formă de impozit, puteți achiziționa produse și servicii utile business-ului dumneavoastră.

Ce înseamnă Unitate Protejată pentru noi

Sustenabilitate și bune practici.

Dorim să dăm la o parte cutumele prin care persoanele cu dizabilități sunt tratate diferit și să contribuim la o societate modernă. Știați că o persoană cu handicap poate practica aproape orice meserie în care dizabilitatea nu reprezintă un impediment în realizarea sarcinilor de zi cu zi? Ideile preconcepute, prezente de multe ori la nivelul întregii societăți, lipsa de interes, atitudinea ușor superioară sau chiar neștiința, stau la baza problemelor de integrare a multor persoane cu dizabilități. Ne dorim să reamintim că prejudecățile pot fi doborâte dacă întelegem că suntem toți egali și toți diferiți în același timp.

Din păcate, pe lângă aceste probleme, există multe companii care se folosesc de acest statut în mod ilegal. Prin urmare, încrederea oamenilor de business în astfel de colaborări a scăzut și preferă să se convingă singuri de existența persoanelor cu handicap în compania cu care vor colabora.

În acest scop, la Cora Print oferim audituri interne gratuit pentru a dovedi angajamentul și bunele practici etice care ne definesc. Printr-o simplă vizită la sediul nostru, puteți face cunoștință cu persoanele care fabrică produsele în cadrul unității noastre.

Colegul nostru Ștefan Georgescu ocupă funcția de operator mașină laminat și ne-a spus că:

“La Cora Print mă simt senzațional. Este un sentiment plăcut forfota din zilele aglomerate combinată cu glumele dintre noi și activitățile zilnice. Nu mă simt diferit față de colegii mei, din contră, simt că fac parte dintr-un colectiv unit. Îmi place ceea ce fac și mă bucur că sunt aici, acum.”

 Lupea Lucian este confecționer-asamblor articole hârtie în cadrul companiei noastre.

“ Mă simt ca într-o familie. Mi s-a dat șansa de a mă încadra într-un colectiv frumos, legând prieteniideosebite. Viața este grea pentru toți din anumite puncte de vedere, însă aici, în tipografie, tragem împreună și ne bucurăm de rezultate împreună.”

 

 Ce produse putem oferi

Putem oferi orice produs care are în compoziție hârtie sau carton și care poate fi produs în

cadrul tipografiei Cora Print (hârtia de copiator A4; A5; tipizatele; print plotter de mari

dimensiuni; print autocolant; print banner sau mesh; print UV) și alte elemente de producție publicitară conform codurilor CAEN:

1723 – Fabricarea articolelor de papetărie;

1812 – Alte activități de tipărire;

1330 – Finisarea materialelor textile;

1721 – Fabricarea hârtiei și cartonului ondulat și a ambalajelor din hârtie și carton;

7311 – Activități ale agențiilor de publicitate;

2620 – Fabricarea calculatoarelor și a echipamentelor periferice;

7733 – Activități de închiriere și leasing de mașini și echipamente de birou (inclusiv

calculatoare);

7739 – Activități de închiriere și leasing cu alte mașini, echipamente și bunuri tangibile; 9511 – Repararea calculatoarelor și a echipamentelor periferice;

2041 – Fabricarea săpunurilor, detergenților și a produselor de întreținere;

2042 – Fabricarea parfumurilor și a produselor cosmetice (de toaletă);

1722 – Fabricarea produselor de uz gospodaresc si sanitar, din hârtie sau carton.

Pentru a susține persoanele cu dizabilități, puteți achiziționa produse sau servicii de la firme care respectă statutul de unitate protejată, printre care se află și CORA PRINT.

Ne dorim integrarea persoanelor cu handicap în societate, motiv pentru care angajăm noi colegi la sediul nostru din Alba Iulia! Ne puteți contacta la datele de mai jos pentru mai multe detalii!

Website: www.ctcprint.ro

Rapoarte de activitate și alte documente: https://ctcprint.ro/documente-si-rapoarte/

E-mail: office@ctcprint.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sala Polivalentă din Blaj are o capacitate de 2.000 de locuri, este dotată cu spațiile și echipamentele necesare care să asigure desfășurarea în cele mai bune condiții a competițiilor sportive.

ACI intră pe ultima turnantă cu Polivalenta din Blaj

Articolul următor
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.

Farmec ia premii în serie la București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share