Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pista aeroportului clujean va avea sistem de detecție a obiectelor străine

Pista Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) va fi echipată cu un sistem de aterizare instrumentală și sistem de detecție a obiectelor străine.
Aerogara clujeană are acum dificultăți de primire a avioanelor pe timp de condiții meteo nefavorabile | Foto: AIAIC

Contractele de finanțare pentru două proiecte de la Cluj-Napoca au fost semnate în 26 mai.

Pista de decolare-aterizare a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) va fi echipată cu un sistem de aterizare instrumentală și sistem de detecție a obiectelor străine, conform Boarding Pass.

Noul sistem va eficientiza activitatea de monitorizare a stării pistei, prin identificarea rapidă și precisă a obiectelor străine și va reduce timpul de îndepărtare a acestora. Astfel va fi asigurată desfășurarea în condiții de siguranță a traficului aerian pe singura pistă a AIAIC.

Valoarea contractului este de 22 de milioane lei, din care cofinanțarea UE de 8,4 milioane. Al doilea proiect constă în modernizarea sistemului actual de aterizare instrumentală prin instalarea unor noi echipamente.

Odată cu creșterea performanței sistemului de aterizare instrumentală actual, de la CAT. II la CAT. III, va crește nivelul de siguranță a operării zborurilor pe pistă în cazul unei vizibilități reduse determinată de condiții meteorologice nefavorabile.

Zborurile de pe AIAIC au fost deseori anulate sau deviate pe alte aeroporturi deoarece avioanele nu puteau ateriza din cauza vizibilității reduse. Valoarea contractului e de 8,5 milioane de lei, din care 3 milioane cofinanțare de la UE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.

Farmec ia premii în serie la București

Articolul următor
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share