Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezvoltarea durabilă a Clujului, în atenția sudezilor

Therese Hyden a fost însoțită de către Carl Widell, consul onorific al Suediei la Cluj.
Ambasadorul Therese Hyden a fost însoțită de consulul Carl Widell | Foto: CJ Cluj

Administrația județeană a prezentat diplomaților din țara nordică oportunitățile de afaceri de aici.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar a primit vizita ambasadorului Suediei la București, Therese Hyden. Aceasta a fost însoțită de către Carl Widell, consul onorific al Suediei la Cluj.

„Am profitat de această întrevedere pentru a sublinia punctele forte ale Clujului și a prezenta tot ceea ce are mai bun și mai frumos de oferit. Ne dorim ca relațiile de colaborare româno-suedeze să se dezvolte în cât mai multe domenii, astfel încât schimbul de informații, cunoștințe și expertiză să fie în beneficiul ambelor părți”, a spus vicepreședintele Cluj.

Vakar a prezentat ambasadorului Hyden cele mai importante proiecte ale instituției: edificarea unicului Centru de Transplant Multiorgan din Europa de Sud-Est: construirea Spitalului Pediatric Monobloc; modernizarea, reabilitarea și întreținerea infrastructurii rutiere județene.

Diplomaților suedezi le-au fost comunicate date despre Spitalul Regional de Urgență Cluj, proiect implementat prin Ministerul Sănătății. Printre subiecte s-au numărat și oportunitățile oferite de Parcurile Industriale Tetarom și multiplele facilităţi pe care le oferă agenților economici, Aeroportul Internațional Avram Iancu și planurile  de dezvoltare a acestuia.

Vakar a vorbit despre Centrul de Management Integrat al Deșeurilor și procesul de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor, precum și despre proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, câștigat și implementat de Compania de Apă Someș Cluj-Napoca.

Therese Hyden și-a exprimat dorința de a afla cât mai multe informații despre ceea ce înseamnă județul Cluj și, considerându-l ca fereastra României către Europa, a fost interesată de identificarea unor oportunități de colaborare în domeniile de interes reciproc, în special în sectorul dezvoltării sustenabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Techsylvania 2023, succes remarcabil

Articolul următor
Transilvania Investments Brașov a anunțat începerea plății dividendelor distribuite din profitul net al exercițiului financiar 2022, prin intermediul Depozitarului Central și al Băncii Transilvania Cluj. 

Începe remunerarea acționarilor de la Transilvania Investments

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share