Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Platoul renovat al Sălii Horia Demian, inaugurat cu Urban Playfield

Urban Playfield, un concept Sports Festival care descoperă potențialul de joacă al unor locuri din Cluj-Napoca și invită comunitatea la mișcare, va avea loc în 15-16 iulie, pe platoul proaspăt modernizat al Sălii Sporturilor Horia Demian (SSHD).
Renovarea platoului de pe malul Someșului s-a ridicat la 5 milioane de euro | Foto: PCN

Acesta devine un spațiu în care părinți și copii, tineri și bătrâni, dar și cluburi sportive, vor putea să se bucure de sport și de antrenamente outdoor.

Urban Playfield, un concept Sports Festival care descoperă potențialul de joacă al unor locuri din Cluj-Napoca și invită comunitatea la mișcare, va avea loc în 15-16 iulie, pe platoul proaspăt modernizat al Sălii Sporturilor Horia Demian (SSHD).

„Orașul în care trăim este locul nostru de joacă. Vrem ca prin Urban Playfield să îi ajutăm pe oameni să descopere acest lucru. Putem să facem mișcare și să avem un stil de viață sănătos care include sportul și dacă nu mergem la sală sau practicăm un sport de performanță.

Este suficient să ieșim din casă pentru a pune corpul în mișcare. Sala Sporturilor este un simbol al acestui oraș și al dezvoltării sportului clujean. Platoul renovat oferă acum un spațiu generos pentru mișcare”, a spus Mirel Alexa, manager de proiect.

12 zone pentru practicarea sporturilor

“Urban Playfield este un eveniment prin care ne dorim să punem în valoare acest nou loc de care se poate bucura comunitatea clujeană. În weekendul 15-16 iulie vom amenaja mai multe spații pentru practicarea diverselor sporturi și timp de două zile ne vom bucura de mișcare.

Continuăm misiunea noastră de a arăta oamenilor că sportul e distractiv. Pe lângă sporturile clasice vom avea adaptări amuzante cum ar fi biliardul cu piciorul. E o primă ediție a acestui eveniment prin care Sports Festival pune în valoare locurile din oraș și polarizează energia generată de sport”, a spus acesta.

În cadrul Urban Playfield vor fi amenajate 12 zone pentru practicarea sporturilor: escaladă, baschet, tenis de masă, tenis de câmp, biliard cu piciorul, fotbal, volei, badminton, roundnet, dans de majorete, dans modern și șah.

Participanții, mici sau mari, vor fi provocați la jocuri ale copilăriei: șotron, coarda și bătaie cu apă. Activitățile vor începe la ora 10:00 și se vor încheia la 22:00. Participarea este gratuită, fără rezervarea locului. Din cadrul Urban Playfield nu vor lipsi muzica oferită de DJ și o zonă de hidratare și mâncare.

În urma proiectului de renovare al platoului SSHD au fost create o suprafață pietonală de 8.000 mp, 318 m de piste de biciclete. Spațiul dedicat zonelor verzi a fost dublat. Urban Playfield este un concept Sports Festival realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca (PCN – CLCN), Visit Cluj.

Proiect de 5 milioane de euro

PCN se află în faza procesului de recepție a lucrărilor de modernizare a platoului de la SSHD. Spațiul public va fi redat clujenilor, într-o formă modernă și cu 101 arbori plantați, după 15 iulie. În perioada iernii vor fi amenajate un patinoar și un târg de Crăciun. Proiectul va fi completat cu lucrările de pe malul Someșului care sunt în derulare.
Constructor și proiectant pentru proiectul de revitalizare a culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului: zona 3 – platoul SSHD este asocierea Nord Conforest – Costin şi Vlad Birou de Proiectare, ambele din Cluj-Napoca.
Valoarea atribuită a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor este de 15,4 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Modernizarea platoului SSHD (inițial / final)

  • Suprafețe pietonale: 0 mp / 7.919 mp
  • Alei pietonale: 273 ml / 50 ml
  • Piste velo: 0 ml / 318 ml
  • Suprafețe carosabile: 12.024 mp / 2.670 mp
  • Zone verzi: 1.396 mp; 2.954 mp
  • Arbori: 12 buc. / 101 buc.
  • Parcări: 320 / 41 (10 autocar, 31 mașini)
  • Stații de încărcare biciclete și trotinete electrice: 0 buc. / 6 buc. (câte 4 prize)

Ce lucrări s-au executat (14.750 mp)

– Plantări de arbori
– Modernizare suprafețe pietonale și lucrări de sistematizare verticală: racord vertical între strada Splaiul Independenței și zona pietonală propusă, prin intermediul unui sistem de trepte, remodelarea terenului în zonei adiacente malului, pentru facilitare acces pietonal
– Amplasare de echipamente și dotări: mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, parcări biciclete, pavilion de alimentație publică)
– Montare stații de încărcare pentru autoturisme, biciclete și trotinete electrice
– Modernizare și eficientizare sistem de iluminat public prin aparate de iluminat cu sursă les, sistem de telegestiune – componente de comunicație wireless
– Modernizarea rețea apă-canal
Sursa: PCN
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Concurs internațional de proiecte pentru amenajarea Pieței Victoriei din Timișoara

Articolul următor

Prima piață volantă din Oradea va avea loc sâmbătă – 15 iulie 2023, în Piața Unirii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
(Cluj-Napoca, 14–24 iunie)
Citeste mai mult

Cinema și fine dining la TIFF

Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14–24 iunie) a făcut cunoscute filmele secțiunii Film Food. “Deseori, mâncarea înseamnă…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share