Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Contabilii sălăjeni și-au sărbătorit ziua la Zalău

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a răspuns invitației CECCAR. 
Autoritățile locale au răspuns în număr mare invitației contabililor | Foto: CJ Sălaj, Municipiul Zalău

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), filiala Sălaj a organizat un eveniment cu ocazia Zilei Naționale a Contabilului Român.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a răspuns invitației CECCAR. “Aceste întâlniri sunt obligatorii în viața unei comunități. Noi, cei de față, suntem datori să le dăm speranță celor pe care îi reprezentăm, deoarece împreună putem gestiona problemele de zi cu zi, iar societatea să progreseze așa cum ne dorim.

Cel mai sănătos obicei este acela de a lucra împreună, în echipă și salut inițiativa CECCAR de a ne vedea în fiecare an. Aportul pe care îl aduceți, cu profesionalism, în activitatea fiecărui agent economic este vital mediului de afaceri sălăjean, fără de care județul nostru nu ar putea prospera”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu.

Conducerea CECCAR Sălaj a apreciat parteneriatul dintre organismul profesional și Consiliul Județean (CJ) Sălaj, împreună cu Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, demarat în 2022.

Acesta propune promovarea educației financiar-contabile, atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea locală, valorificarea competențelor liber-profesioniștilor contabili în elaborarea strategiilor de creștere inteligentă la nivel local și regional, promovarea sustenabilității și a economiei circulare.

  

 

Tema de dezbatere: contabilitatea criminalistică

Viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel, a reprezentat municipalitatea. “Le-am urat la mulți ani profesioniștilor care ne țin ca societate în cadru legal și în echilibru. Societatea este fundamentată pe principii economice, iar evidența și controlul derulării schimburilor economice sunt esențiale și pot fi făcute corect pentru toate părțile interesate numai de către oameni cu multă instruire.

“Contabilitatea criminalistică: adevărul din spatele cifrelor” a fost tema propusă pentru discuții la această aniversare. O temă permanent de actualitate, pentru că orice societate se confruntă cu corupția, în orice societate corupția se insinuează dacă nu sunt puse la lucru instrumente care să o combată.

Iar corupție înseamnă pagubă. Contabilii știu cel mai bine efectele pagubei și că aceasta duce în final la ruină. Contabilii ne pot ajuta ca legea să fie aplicată în cel mai bun spirit al ei, să nu avem păgubiți și oameni care să profite nemeritat.

Importanța responsabilității contabilului față de interesul părților implicate în derularea afacerilor și față de interesul public, al nostru, al tuturor, este una uriașă. Mizăm pe contabili ca pe profesioniștii cu aplecare pentru corectitudine, un sprijin esențial pentru spiritul dreptății, ca pe unii dintre cei mai de nădejde prieteni ai comunității”, a menționat Bălăjel.

Contabilii clujeni s-au întâlnit la Da Vinci

Evenimentul de la Cluj-Napoca a fost organizat de președintele CECCAR Cluj, Adrian Groșanu, adunând numeroși experți contabili și contabili autorizați din județ. Printre invitați s-au numărat avocați cunoscuți din Cluj-Napoca, precum Călin Iuga sau Ciprian Păun, care le-au urat celor prezenți la mulți ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca va organiza, din toamnă, primul său program de licență în domeniul inteligenței artificiale (AI). 

Inteligența artificială, studiată la nivel de licență în Cluj

Articolul următor

Finanțare europeană pentru Centura Aleșd

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share