Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima întâlnire a Ministrului Agriculturii, Florin Barbu cu fermierii bistriţeni

Sursa foto: Răsunetul

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, însoţit de președintele Comisiei pentru Agricultură, Sivicultură, Industrie Alimentară și Servicii specifice din Camera Deputaților, Adrian-Ionuț Chesnoiu au avut vineri, 28 iulie 2023, o întâlnire cu fermierii din județul Bistrița-Năsăud. La întâlnirea de la Centrul Cultural Dacia au mai participat  secretarul de stat Monica Săsărman, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, , prefectul Teofil Cioarbă, primarul comunei Lechința, în calitatea sa de președinte a filialei Bistriţa-Năsăud a Asociației Comunelor din România, precum şi directori de instituții deconcentrate din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării rurale.

Aspecte ale finanţărilor europene prin Planul Naţional Strategic 2023-2027, precum şi problemele punctuale cu care se confruntă fermierii bistriţeni au fost pe agenda de discuţii a acestei întâlniri.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a vizitat fermierii şi procesatorii bistriţeni

Sursă foto: FB Florin Barbu

“Fermierii și procesatorii din județul Bistrița-Năsăud pe care i-am vizitat astăzi sunt nu numai un exemplu de ceea ce înseamnă produse românești de calitate și afaceri cu tradiție, dar și de muncă, dedicare, viziune, accesare de fonduri europene și programe naționale și patriotism!” scrie ministrul pe pagina sa de social media. În programul întâşnirilor, ministrul l-a vizitat pe fermierul și procesatorul Mircea Cotuți din comuna Nimigea, precum şi  unităţile Agro Carmolact Prod Monor şi Agrocomplex Lechința.

“Mi-am încheiat una dintre cele mai interesante zile, alături de gospodarii și fermierii din comuna Sânmihaiu de Câmpie, la Sărbătoarea Grâului” scrie în continuare ministrul. “Plec către București cu gustul unic al produsele autentice de la Bistrița Năsăud pe care vreau să le văd în supermarket-urile din toată țara, dar și multe idei de proiecte și programe pentru toți fermierii români.
Pentru noi toți, “Cumpărăm românește” trebuie să devină o rutină zilnică, deoarece în acest fel îi susținem pe acești oameni și le arătăm respectul pentru munca și dragostea lor pentru România!”
La invitaţia primarului Ioan Mate, ministrul Florin Barbu a participat sâmbătă, 29 iulie la Ziua Grâului, sărbătoarea recoltei, la Sânmihaiu de Câmpie.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Persoanele fizice se pot înscrie în Programul „Rabla Local”. Vezi cât se dă pentru o mașină casată

Articolul următor

AquaCaraș reconverteşte o fabrică închisă în noul sediu propriu la Oraviţa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share