Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

10.000.000 de euro din fonduri europene pentru învățământul din Baia Mare

Sursa foto: Depositphotos
Primăria municipiului Baia-Mare a semnat contractul pentru finanţarea proiectului “Dotarea cu mobilier și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar – Ecosistem Digital de educaţie si formare în Municipiul Baia Mare” din cadrul PNRR, Componența C15 – Educație.

Primarul municipiului, Cătălin Cherecheş se mândreşte cu cu finanţarea de 10.000.000 de euro

“Dragi prieteni, astăzi am semnat un contract de finanțare istoric pentru dezvoltarea educației în Baia Mare. Sunt extrem de bucuros să vă împărtășesc această veste extraordinară: 50.000.000 de lei din fonduri europene, de care vor beneficia 44 de unități de învățământ din Baia Mare!
Prin eforturile mele și ale colegilor mei, alături de domnul prim ministru Marcel Ciolacu, am obținut o finanțare masivă de 50.000.000 de lei din fonduri europene, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Această sumă generoasă va fi dedicată modernizării și dotării grădinițelor și școlilor din Baia Mare, pentru ca educația să fie de calitate, modernă și incluzivă pentru toți copiii.
La ceremonia de semnare, miercuri, 26 iulie 2023, i-am avut alături pe președintele Senatului, domnul Nicolae Ionel Ciucă; ministrul Educației, doamna Ligia Deca, și ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, domnul Adrian Câciu, dar și alți reprezentanți importanți ai structurilor de stat și ai administrației centrale și locale.
Știți deja că educația este o prioritate pentru mine și pentru echipa mea. Suntem hotărâți să îmbunătățim infrastructura școlară și să dotăm unitățile de învățământ cu cele mai bune echipamente. Elevii noștri merită să beneficieze de tehnologii de ultimă generație, mobilier modern și materiale didactice inovatoare, astfel încât să fie pregătiți pentru provocările lumii digitale”.
În lista impresionantă a celor 44 unităţi de învăţământ din sistemul preuniversitar, vizate pentru finanţare prin acest proiect se află atât grădiniţe, cât şi şcoli gimnaziale, licee şi colegii. În forma depusă de Primărie, proiectul viza 53 de unităţi de învăţământ, conform anunţului făcut de administraţie în 3 aprilie cu ocazia depunerii proiectului.
sursa foto: emaramures-ro

Pe ce se vor cheltui cele 10.000.000 de euro?

Aşa cum declarau reprezentanţii Primăriei pe site-ul unităţii administrativ-teritoriale, vor fi dotate 851 săli de clasă și de grupă cu mobilier și materiale didactice: bănci, scaune, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi, dulapuri pentru materiale didactice și alte materiale didactice.
887 de săli de clasă și de grupă vor avea table interactive, laptopuri sau sisteme all-in-one pentru cadrele didactice, sisteme de sunet, camere videoconferință, imprimante, scannere documente, precum și alte dotări, pe lângă echipamentele IT deja achiziționate pentru elevi și profesori în cadrul proiectului „EDU BM Educație digitală în Municipiul Baia Mare”.
Vor fi modernizate sau înființate și dotate 30 de laboratoare multidisciplinare (fizică, chimie, biologie), cu materiale didactice specifice, echipamente digitale și mobilier specific.
38 de laboratoare de informatică vor fi echipate cu table interactive, sisteme de tip desktop cu monitor, sisteme all-in-one sau laptopuri, sisteme sunet, imprimante, camere videoconferință, router wifi și alte dotări, în timp ce 29 de cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice, inclusiv echipamente digitale pentru diferite discipline precum: limbi moderne, cabinet multidisciplinar. De asemenea, 43 de cabinete pentru asistență psihopedagogică vor primi mobilier specific și materiale didactice specifice inclusiv echipamente digitale, precum jocuri de dezvoltare personală și albume logopedice.
În cadrul proiectului vor mai fi dotate 36 de săli de sport cu mobilier specific și materiale didactice specifice, precum: bancă gimnastică, ladă gimnastică,saltea gimnastică,trambuline sau materiale pentru jocuri sportive, în timp ce 7 ateliere de practică vor fi dotate cu mobilier și echipamente specifice, respectiv 6 ateliere cu echipamente digitale. Atelierele de practică vizează domenii precum: construcții, instalații, mecanică sau alimentație publică.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Transilvania Business prezintă concluziile studiului „Intermodal. Schimbare de paradigmă în transportul de marfă”, realizat de Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor - Universitatea Babeș-Bolyai (CISD-UBB), la solicitarea DP World România.

Totul despre transportul intermodal. Viziunea UBB (IV)

Articolul următor

Petiţie pentru un pod peste Dunăre care va lega comuna cărăşană Coronini de oraşul sârb Golubac

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share