Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Modernizarea Drumului Bistriței a ajuns la stadiul de 65%

Lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 161G Sucutard – Palatca – Vaida Cămăraș – Drumul Național 16 sunt derulate de Consiliul Județean (CJ) Cluj.
Cele două poduri se află într-un stadiu avansat de execuție | Foto: Județul Cluj

Operațiunile de mare complexitate la lotul 1 al drumului județean dintre județele Cluj și Bistrița-Năsăud au fost finalizate.

Lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 161G Sucutard – Palatca – Vaida Cămăraș – Drumul Național 16 sunt derulate de Consiliul Județean (CJ) Cluj. Proiectul cu finanțare europeană ce vizează realizarea Drumului Bistriței, lotul 1, se derulează în ritm susținut, stadiul fizic fiind de 65%, susțin autoritățile județene. Este vizat un sector de 18 km al DJ 161G.

„Important în acest stadiu este faptul că toate operațiunile de mare complexitate și dificultate au fost finalizate integral. Restul lucrărilor, până la finalizare, se vor derula într-un ritm mult mai rapid”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Au demarat și se află în plină derulare lucrările de așternere a primului strat de asfalt, cel de binder, sectorul situat între localitatea Sucutard și intersecția cu DJ 161K, de 4 km, fiind deja asfaltat.

Lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 161G Sucutard – Palatca – Vaida Cămăraș – Drumul Național 16 sunt derulate de Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Structura podului noi, realizată

La cele două poduri situate pe acest drum județean lucrările se află într-un stadiu avansat de execuție, cel din localitatea Vaida Cămăraș fiind reabilitat în proporție de 95%. La podul nou lucrările la structură și cele de hidroizolație au fost finalizate, urmând să se execute doar lucrările de racordare la drum și de asfaltare în două straturi, respectiv binder și strat de uzură.

Au fost finalizate lucrările de realizare a celor 3,6 km de consolidări, 9 km de drenuri, 5 km de rigolă carosabilă, realizarea podețelor transversale. Au fost executate 95% din lucrările de realizare a canalizației tehnice destinate montării fibrei optice, serviciilor de telefonie. Accesele la proprietăți au fost realizate în proporție de 95%, cele aflate pe raza localității Sucutard fiind terminate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Israelienii de la Aleph Farms vor să vândă carne cultivată în Europa

Articolul următor

Reprezentanți ai Universității din Oradea la Universiada de la Chengdu – China

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share