Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum a reușit România să-și lase amprenta în industria tehnologiei?

Una din cele mai mari preocupări pentru omenire a fost și va fi în continuare tehnologia. Avansul rapid al acesteia a lăsat amprente în diverse sectoare de activitate. Traiul zilnic a fost influențat iremediabil, tehnologia devenind o piesă importantă dintr-un puzzle imens. La fiecare pas sunt prezente dispozitive și programe care par să ne transpună în cu totul o altă lume față de cea pe care o știm.

Tehnologia a revoluționat domeniul academic, punându-ne la dispoziție foarte multe surse de informare. Totodată, noi metode de asimilare a informației au fost introduse cu succes de-a lungul timpului.

Odată cu toți acești pași, și industrii precum jocurile de noroc au experimentat un salt uriaș înainte. Jocurile din cazinouri au devenit disponibile în mediul online. Prin urmare, acum pot fi încercate NetBet pacanele online, dar și pariuri sportive și jocuri de masă live. Pentru foarte multe lucruri, locația fizică nu mai este necesară!

Cum a reușit România să se distingă în sectorul tehnologiei?

De la an la an țara noastră a făcut progrese uimitoare, implementând adevărați piloni tehnologici la nivel economic. Însă, toată această identitate proprie nu a fost posibilă fără parcurgerea unor pași și întreprinderea anumitor lucruri. Unul dintre acestea este reprezentat de investițiile constante în domeniul educației și cercetării. Pe această parte, s-a urmărit promovarea studiilor și a educației în domeniile STEM.

Apoi, faptul că s-a pus accent pe startup-urile tehnologice a fost un pas la fel de important. Astfel, sunt atrase investiții în acest domeniu, lucru care va duce la o dezvoltare mai amplă. Future Makers este un exemplu de incubator digital, una din temele abordate de acesta fiind inovația.

În afară de toate acestea, românii ies în evidență în acest sector în toate colțurile lumii. Silicon Valley este doar unul dintre locurile în care conaționalii noștri își etalează talentele în tehnologie și inovație. Această expansiune pe scară largă face ca țara noastră să devină cunoscută și să își construiască cu succes propriul brand tehnologic – lăsăm mai mult decât o simplă amprentă asupra acestei industrii.

Avansul fulminant al sectorului IT în România

Creșterea fulminantă a sectorului IT este principalul pion care a contribuit la consolidarea brandului național în aria tehnologică. Deși momentan este înregistrat un anume deficit de forță de muncă, segmentul pare să se dezvolte cu repeziciune. Costurile competitive de pe piață și talentul profesioniștilor au transformat România într-un hub atrăgător pentru companiile internaționale.

Internetul de mare viteză și infrastructura tehnologică de calitate fac ca această expansiune să aibă loc destul de rapid. Politicile favorabile antreprenoriatului și măsurile de stimulare a inovației au contribuit la dezvoltarea tehnologică a țării. Baza de profesioniști în domeniul IT este consolidată și continuă să se dezvolte. Odată cu această mișcare, se ivesc și noi oportunități de formare în domeniu.

Un alt factor favorabil este însuși costul perceput pentru servicii. Față de alte țări, prețul perceput de specialiștii români este unul mic. Acest lucru a atras companii străine și a favorizat externalizarea serviciilor. Numeroase companii au deschis adevărate centre de dezvoltare în țară, fapt ce nu poate fi trecut cu vederea.

În concluzie

Crearea și consolidarea unui brand național nu este un proces simplu. Acesta implică investiții și angajament din partea guvernului, a sectorului privat, dar și a instituțiilor academice. România a dovedit că poate face acest lucru și cu siguranță nu se va opri aici!

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea vrea să devină hub pentru transportul de mărfuri în Regiunea Nord-Vest

Articolul următor

Policlinica Med Total deschide un nou sediu la Năsăud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share