Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Swiss Air Lines aterizează la Cluj. Va debuta cu zborul de Zurich

Swiss este principala companie aeriană a Elveţiei, operând zboruri din hub-urile Zurich şi Geneva către 100 de destinații din 50 de țări (Europa, America de Nord, America de Sud, Africa și Asia). Baza principală este la Aeroportul Internațional Zurich.
Principala companie aeriană a Elveţiei operează zboruri din hub-urile Zurich şi Geneva | Foto: AIAIC

Compania din grupul Lufthansa vine pe aeroportul din Someșeni din primăvara anului viitor.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a anunțat începutul operațiunilor Swiss International Air Lines, care va efectua zboruri spre Zurich începând din sezonul de vară al anului viitor. Din 28 martie 2024, Swiss va conecta Clujul cu Zurich, capitala turistică a Elveţiei. Zborurile vor fi operate cu trei frecvenţe săptămânale: luni, joi şi duminică.

Biletele vor putea fi rezervate începând din 13 septembrie 2023, pe site-ul companiei aeriene. Noua destinaţie va asigura şi zboruri de conexiune spre destinaţii intercontinentale. În fiecare luni şi duminică, de la Cluj – Zurich şi de acolo mai departe, spre New York (Aeroportul Newark), Boston, Sao Paulo şi Bangkok.

Un mare centru financiar al lumii

În fiecare joi, de la Cluj – Zurich şi de acolo spre New York (Aeroportul John F. Kennedy), Miami, Dubai, Montreal, Boston, Shanghai, Chicago, San Francisco şi Los Angeles. Zurich este cel mai mare oraş al Elveţiei, cunoscut drept centrul cultural, economic şi industrial al ţării şi unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii.

“Orașul găzduiește mai multe instituții financiare, giganți bancari, piaţa de valori, corporaţii naţionale şi internaţionale şi respectiv majoritatea centrelor de cercetare și dezvoltare europene cu sediul la Zurich. Denumit şi Poarta Alpilor, Zurich este oraşul cu cel mai mare nivel de trai din lume care a devenit o destinaţie turistică atractivă.

Aeroportul se află la 13 km nord de centrul orașului Zurich și deservește zona metropolitană Zurich. Acesta este tranzitat anual de 22 milioane de pasageri şi este principalul hub aerian pentru Swiss International Air Lines”, potrivit reprezentanților AIAIC.

Comunitate de 8.000 de români

„AIAIC rămâne un motor de dezvoltare al regiunii, iar eforturile sale de creştere a conectivităţii regiunii, sunt astăzi concretizate prin această nouă rută spre Zurich, anunţată în premieră absolută pentru 2024. Noua rută va deservi, printre altele, şi o importantă comunitate de români din Zurich care depășește 8.000 de persoane”, a spus Viorel Federiga, preşedintele AIAIC.

„Stabilirea unor conexiuni aeriene între Cluj-Napoca și Zurich este un moment așteptat de mulți pasageri. Suntem încântați de faptul că AIAIC va răspunde nevoilor de conectivitate între cele două regiuni, fie că este vorba despre traficul business sau leisure.

Decizia unei noi companii aeriene, Swiss, de a opera zboruri spre principala sa bază de operațiuni din Zurich şi mai departe spre multe destinaţii din marile aeroporturi ale lumii, vor asigura astfel diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga Transilvanie”, a spus David Ciceo, director general al AIAIC.

Swiss este principala companie aeriană a Elveţiei, operând zboruri din hub-urile Zurich şi Geneva către 100 de destinații din 50 de țări (Europa, America de Nord, America de Sud, Africa și Asia). Baza principală este la Aeroportul Internațional Zurich.

Aceasta face parte din grupul Lufthansa și membru al Star Alliance, cea mai mare rețea de companii aeriene din lume. Pe AIAIC mai operează zboruri regulate Wizz Air, Tarom, Ryanair, Lufthansa, Turkish Airlines, Lot, HiSky, Aeroexpress Regional, Air Connect.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lumea afacerilor va fi în sărbătoare la gala Excelența în Business

Articolul următor

Primele decontări din fonduri europene pentru Campusul Școlar Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share