Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primarii Clujului au aflat cum pot obține bani europeni gratis

Consiliul Județean (CJ) Cluj a găzduit o videoconferință online, prin care primarii au fost informați asupra oportunităților de finanțare oferite prin intermediul Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS) 2021–2027 și a Programului Operațional Educație și Ocupare (POEO) 2021-2027.

Administrațiile locale din județ au fost informate despre banii care pot fi accesați prin noile programe operaționale.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a găzduit o videoconferință online, prin care primarii au fost informați asupra oportunităților de finanțare oferite prin intermediul Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS) 2021–2027 și a Programului Operațional Educație și Ocupare (POEO) 2021-2027.

Prezentarea a fost realizată de Liviu Miclăuș, directorul Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman. “Pentru perioada de programare 2021-2027, România dispune de 46 miliarde euro pentru investiții care vor contribui substanțial la creșterea calității vieții cetățenilor și la reducerea diferențelor economice și sociale între regiunile din Europa și implicit între regiunile de dezvoltare ale României”, a spus Miclăuș.

Finanțări în domeniile economic și social

Din această sumă, 8,4 de miliarde sunt gestionate prin intermediul POEO și POIDS. POEO dispune de un buget de 4,3 miliarde. Prin program sunt abordate nevoile de dezvoltare din domenii cheie din punct de vedere socio-economic. Acestea sunt adaptarea la schimbare a angajaților și angajatorilor; antreprenoriatul și economia socială; ocuparea grupurilor dezavantajate pe piața muncii; prevenirea abandonului școlar; creșterea calității sistemului de formare a adulților și a ratei de participare la învățare pe tot parcursul vieții.

POIDS beneficiază de un buget de 4,1 miliarde. Sunt vizate investiții precum construcția și modernizarea locuințelor sociale individuale și centrelor de zi; modernizarea infrastructurii preșcolare / școlare; servicii sociale pentru vârstnici – îngrijire la domiciliu; înființarea de noi întreprinderi sociale; acordarea de prime de angajare / subvenții pentru angajatori.

“Este important ca primarii să afle ce bani se pot accesa prin aceste programe, pentru a atrage fonduri nerambursabile pentru implementarea proiectelor aferente nevoilor din comunitățile lor. Sunt finanțări generoase, care au în vedere atât aspecte sociale, cât și economice.

Accesarea acestor fonduri ar crește gradul de independență economică a primăriilor, acestea nemaifiind nevoite să se adreseze forului județean pentru identificarea de soluții financiare necesare realizării proiectelor de care dânșii au nevoie.

CJ a accesat fonduri nerambursabile pentru a acoperi finanțarea multor proiecte, ceea ce ar trebui să se constituie într-un model și pentru unitățile teritorial administrative, care trebuie să profite de oportunitățile oferite prin aceste programe”, a spus șeful județului, Alin Tișe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Acțiunile cu titlu gratuit fac parte din programul Stock Option Plan (SOP) pe care AROBS l-a demarat și prin care a dorit investiția în dezvoltarea profesională a persoanelor-cheie, împiedicând migrarea către competiție și costul de înlocuire a acestora.

AROBS își recompensează angajații cu 11 milioane de acțiuni gratuite

Articolul următor
Direcția Județeană de Statistică (DJS) Cluj a prezentat situația industriei în luna iulie 2023 și comerțul internațional în luna mai 2023.

Balanța comercială a Clujului înclină tot mai mult spre importuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share