Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Oncologic Târgu Mureș a intrat în luna octombrie cu un stadiu avansat de construcție

Prima zi de octombrie este un prilej bun de evaluarea a stadiului lucrărilor de construcție pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș. Început sub deviza Totul pentru viață!, spitalul crește constant, sub atenta observare a lucrărilor. 

Dacă în luna iulie 2022 construcția era doar la cota zero, acum, după puțin mai mult de un an, deja se lucrează la finisajele interioare.

Reprezentanții Fundației pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureş, care a inițiat și derulează activitatea de contrucție a acestei unități spitalicești au transmis un comunicat prin care își exprimă bucuria de a putea prezenta un șantier avansat, curat, exemplar chiar.

„Și toate acestea doar cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor cu viziune, inteligență și un suflet mare, care au fost și sunt mereu aproape de acest proiect. Nu ne-am pierdut din vedere obiectivul. În continuare dorim să aducem un nou echilibru în practica medicală din România. Dorim să punem accent pe pacient, nu doar pe afecțiunea acestuia. Omul nu este format doar din trup. În momentul în care apare un dezechilibru, întreaga ființă este afectată și suferă. Noi vom aborda ființa umană pe toate cele trei laturi ale acesteia: fizică, psihică și spirituală. Și toate acestea într-un cadru ultramodern, cu personal medical calificat dar și amabil, cu aparatură de top, oferind cele mai bune condiții tuturor celor care ne vor călca pragul” se spune în comunicat

Stadiul actual al lucrărilor la Spitalul Oncologic Târgu Mureș

Structura de rezistență a clădirii este completă și se lucrează intens la finisare și amenajare.

Sunt finalizate o serie de etape ale lucrărilor: aplicare tencuială, gletuit tencuială, șapă mecanizată, traseu jgheaburi, curenți tari, instalare cablaje curenți slabi, montaj cablaje, iluminat+prize, instalare ferestre.

Sunt în desfășurare o altă serie de proceduri : instalare izolație exterioară, instalare fațadă ventilată din fibrociment, instalare tâmplărie din aluminiu, instalare uși, instalare izolație tubulatură, instalare echipamente de ventilație, instalare echipamente sanitare, realizare traseu coloane hidranți, realizare traseu coloane distribuție conducte apă, gletuit pereți rigips, structură tavane, amenajare buncăre pentru instalarea echipamentelor.

Se instalează în această perioadă echipamentele de încălzire. De asemenea, se finalizează izolarea suprafețelor plane, iar echipamentele medicale voluminoase au fost instalate deja. Alte echipamente medicale sunt în curs de instalare. Unele dintre echipamentele de siguranță și ecranare sunt instalate sau în curs de instalare (uși speciale, izolație specială pereți, etc.).

Eficient la interior și frumos la exterior

De asemenea, amenajarea exterioară prinde contur și se armonizează într-un mod plăcut cu peisajul autohton. S-au plantat peste 400 de mesteceni, brazi si tei care vor înfrumuseța viitoarea zonă de relaxare. De asemenea, vor crea o perdea fonică ce adaugă la liniștea zonei.

Se montează sistemul de rigole și bordurile de beton care vor delimita diferitele tipuri de spațiu. Tot acum se lucrează la montarea pavajului pentru parcări și alei, spațiul verde se amenajează pe întreaga suprafață.

Reinhard Suciu, Marketing manager

„Suntem entuziasmați de evoluția atât de frumoasă a proiectului si dorim sa aducem MULTUMIRI DEOSEBITE celor care au contribuit și care contribuie în mod activ la dezvoltarea acestuia! Fiecare sponsorizare, fiecare donație, mai mică sau mai mare, este primită cu bucurie și are o valoare unică! Mai sunt multe de făcut – materiale de cumpărat, muncitori de plătit, echipamente de achiziționat. Dacă dorești să contribui și tu la construirea primului spital adventist din România, ai posibilitatea de a susține prin donația sau sponsorizarea ta un edificiu deosebit, un proiect ce are pretenția de a schimba paradigma tratamentului oncologic din țara noastră, un loc de alinare fizică și sufletească de care este atât de mare nevoie acum!”

Cum se poate contribui?

Pentru a transfera bani se pot folosi următoarele conturi bancare ale Fundației pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș, deschise la CEC Bank: RON: RO02CECEC001946009507631 EURO: RO62CECEB000C1EUR1129692 USD: RO79CECEB000B8USD1129707 COD SWIFT/BIC: CECEROBUXXX O altă alternativă este transferul simplu, direct de pe cardul tău, utilizând platforma de pe site-ul nostru de la secțiunea SUSȚINE: https://spitaluloncologic.ro/sustine/…

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Unul dintre cele mai spectaculoase dintre proiectele ale GAL-NP, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, urmărește încurajarea consumului de brânză tradițională și nonindustrială în Balcani.

Apusenii Clujului mizează pe “Traseul brânzei”

Articolul următor

Daniel Buda a anunțat că PPE a votat egalizarea subvențiilor între fermierii din statele membre

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share