Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Crama Fort Silvan, inclusă în drumul vinului din Țara Silvaniei

Traseul de toamnă sugerat de CNIPT se va derula sub denumirea “Tradiție deGust are Țara Silvaniei” și va fi parcurs de cei pasionați în 14 octombrie.
“Fortăreața viticulturii transilvane” a fost cuprinsă în traseul turistic | foto: Fort Silvan

Plimbări cu vinomobilul, vizitarea zonei de maturare și degustări de trei vinuri de butoi sunt propunerile Centrului Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău.

Traseul de toamnă sugerat de CNIPT se va derula sub denumirea “Tradiție deGust are Țara Silvaniei” și va fi parcurs de cei pasionați în 14 octombrie. “Excursia din cadrul proiectului „Circuitul anotimpurilor” este dedicată vizitării zonelor propice culturilor de viță-de-vie, acolo unde ne-am delectat simțul și mintea cu degustări de vinuri, oferite de renumitele crame din Țara Silvaniei.

În județul Sălaj, turismul viticol sau enoturismul a cunoscut o dezvoltare intensă în ultimii ani, datorită investițiilor producătorilor interesați de a oferi experiențe inedite. De aceea, vă propunem să evadăm din oraș înspre o oază de liniște”, îndeamnă specialiștii în turism.

Traseul pe drumul vinului din Țara Silvaniei este conceput dinspre municipiul Zalău spre comuna Camăr, unde Crama Fort Silvan îmbie pasionații de licoarea lui Bachus, de mai bine de nouă ani. “Înainte de a ne bucura de gustul vinului, vom vizita Conacul Gencsi, din Ilișua, o clădire impresionantă din sec. XVIII, printre puținele construcții nobiliare din Sălaj salvate de la ruină”, conform CNIPT.

Nouă vinuri cuprinse în degustare

Programul include plimbarea cu vinomobilul prin vie, vizitarea cramei (zonele de depozitare și de maturare a vinului) însoțită de degustarea a trei vinuri din butoi. Vor urma masa de prânz și degustarea a șase vinuri îmbuteliate, la Pensiunea Kemsilvanum, jocuri și surprize oferite de gazdă și de alți producători din zonă. Acțiunea turistică este inițiată de CNIPT și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei.

Attila Szoboszlai, fondatorul Fort Silvan și Kemsilvanum, a atras inițial fonduri europene de 700.000 euro pentru concretizarea și modernizarea complexului, dar și mărirea capacității de producție. Casa de vinuri și-a așternut plantațiile viticole pe pantele satului Camăr, de la poalele Măgurii Șimleului, învecinată cu pădurea.

Suprafața cultivată cu soiuri clasice – Fetească Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel, Traminer, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Cadarcă se întinde pe 33 ha de vie nouă. Pensiunea organizează pentru grupuri programe de plimbări pe jos sau cu trăsura, prin vie și pădure, partide de vânătoare și de pescuit, plimbări cu bicicleta, fript de slănină în vie, mâncare tradițională la ceaun.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania internațională de agricultură Corteva Agriscience adoptă o abordare de economie circulară în ceea ce privește utilizarea materialelor de ambalaj care sunt introduse pe piață, pentru a crește potențialul ca aceste materiale de ambalaj să fie reciclate și/sau reutilizate în timp.

Producție agricolă responsabilă prin practici de ambalare circulară

Articolul următor

Oradea Job Expo dă startul angajărilor de toamnă în județul Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share