Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conferință despre mentorat în educație la Sibiu

Sibiul a fost în perioada 9-12 noiembrie 2023 gazda conferinței internaționale despre mentorat în educație Sharing and Learning for Mentoring in Education. Organizată de Ministerul Educației din România în cadrul proiectului strategic de dezvoltare a carierei didactice – Profesionalizarea carierei didactice – PROF – proiect (ID: POCU/904/6/ 25/146587), în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș, conferința s-a bucurat de o largă participare.

Scopul conferinței de mentorat în educație a fost de a oferi un cadru pentru dezbateri privind mentorat al unei cariere didactice (inițiale și continue), de a stimula schimbul de bune practici și strategii în diferite țări, de a discuta provocările din diferite contexte naționale, de a crea direcții pentru o abordare comunală a aspectelor legislative, teoretice și metodologice ale mentoratului. De asemenea, suntem foarte interesați de prezentarea rezultatelor Proiectului Profesionalizarea carierei didactice – PROF pentru a integra exemple de bune practici în contexte naționale și internaționale.

Ministrul Culturii la conferința despre mentorat

Raluca Turcan, Ministrul Culturii, a subliniat, în cursul intervenției sale din cadrul Conferinței ”Sharing and Learning for Mentoring in Education” organizată la Sibiu, rolul pe care cultura trebuie să îl aibă în parcursul educațional al tinerei generații.

„Soluțiile pentru a depăși barierele culturale, sociale, financiare și fizice și de percepție care determină o rată încă scăzută de consum cultural în România trebuie să pună accent pe educaţia culturală din perioada copilăriei până după adolescență. Programele pe care le putem derula împreună, cu implicarea instituțiilor din domeniile educației și culturii, vor contribui în mod esențial la formarea unor obișnuințe de consum cultural în rândul actualelor generații.
Am convingerea că parteneriatul dintre cele două ministere – al Educației și al Culturii, prin obiective clare stabilite împreună și prin acțiuni comune, poate aduce beneficii pe termen lung.
Nu în ultimul rând, conferința de la Sibiu mi-a dat ocazia să felicit Universitatea Lucian Blaga pentru că a reușit includerea Sibiului în lista orașelor ce vor găzdui un campus de învățământ dual, oferind tinerilor interesați acces la o rută duală completă, cu sprijin din partea mediului privat local.
Este o mândrie pentru mine să văd că Sibiul este nu doar un reper cultural, ci și unul academic și educațional, prin proiecte inovatoare” a scris Raluca Turcan pe pagina sa de socializare.

Subiectele conferinței de la Sibiu

  • Profesorii și formarea profesorilor în Spațiul Educațional European
  • Cooperare europeană pentru remodelarea carierei didactice. Spre un cadru național de carieră
  • Pedagogii inovatoare pentru o mai bună educație și formare a profesorilor. Mentorat pentru o educație de calitate
  • Bune practici de mentorat și dezvoltare profesională a profesorilor
  • Contextul și conținutul mentoratului. Înțelegerea nevoilor profesorilor, a rolurilor și responsabilităților mentorilor
  • Mentorat la școală
  • Mentorat în practica pedagogică
  • Medii și instrumente inovatoare pentru dezvoltare profesională continuă (inclusiv mentorat online)
  • Bunăstarea profesorului
  • Noi abordări ale educației: învățarea online și mixtă. Provocări și experiențe de predare în contextul pandemiei.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

#NOVEMBarh – primul hackathon al arhitecților – ediția 2023

Articolul următor

Romgaz aniversează 10 ani de la listarea la Bursa de Valori București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share