Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Precon și Citadina 98 se pot apuca de Lotul Biharia – Chiribiș din Autostrada A3

Curtea de Apel București a respins contestația Strabag la Lotul Biharia – Chiribiș din A3.

Soluția instanței este definitivă și vine după ce constructorul austriac a pierdut și la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

„Respinge exceptia inadmisibilității invocată de intimata Precon Transilvania SRL, ca neintemeiată. Respinge plângerea, ca nefondată. Obligă petenta (Strabag ) la plata sumei de 36,76 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată (taxe poștale) către intimata CNAIR”, se precizează în hotărârea Curții de Apel București.

 

Licitația pentru lotul Chiribiș – Biharia a fost lansată în august 2022, după ce anterior CNAIR reziliase contractul cu Selina. Au mai depus oferte firme și asocieri de firme din România, Austria, Ungaria și Turcia. CNAIR a desemnat oferta Precon – Citadina 98 câștigătoare în iunie 2023. Contractul are o valoare de 785,21 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat din fonduri ruropene nerambursabile.

Din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 24 luni (din care șase luni pentru perioada de proiectare și 18 luni perioada de executie a lucrărilor) pentru finalizarea secțiunii de autostradă Chiribiș-Biharia.

Lotul dintre Vama Ungară (care leagă Autostrada Transilvania de M4 – Ungaria) și Biharia a fost construit de Trameco – o fimă din Grupul Selina. Recepția celor 5,3 km de autostradă a fost făcută în septembrie 2020.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Porsche Engineering va colabora cu Universitatea Politehnica Timișoara

Articolul următor

ORESA INDUSTRA își mărește stocul de spații logistice și industriale din IAȘI și ARAD

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share