Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Psihologia Riscului: Cum Influenţează Creierul Modul De Joc În Anumite Situaţii

Industria cazinourilor online din România a devenit una foarte populară în ultimii ani. Dacă sunteţi interesaţi de bonus sloturi atunci aveţi la dispoziţie o gamă largă de sloturi online unde acestea pot fi folosite. Dacă sunteţi interesaţi de RTP sloturi pentru a afla mai multe atunci vă puteţi înarma cu foarte multe informaţii privind jocurile preferate. Totuşi, care sunt reacţiile psihologice atunci când accesăm jocurile de noroc?

În rândurile următoare vom evidenţia câteva comportamente des întâlnite printre amatorii de jocuri de noroc, şi sublinia importanţa jocului responsabil.

Recuperarea Pierderilor

Unele dintre cele mai des întâlnite reacţii în momentul accesări jocurilor de noroc este recuperarea pierderilor. Mulţi jucători, în momentul în care au parte de o serie necâştigătoare şi au pierdut o sumă considerabilă vor încerca să mărească miza pentru a-şi recupera banii în momentul în care vor avea parte de o rundă câştigătoare.

Există şi diverse strategii care urmăresc recuperarea pierderilor, acestea fiind, de fapt, foarte riscante – există şanse foarte mari ca fondurile jucătorilor să fie epuizate înainte ca aceştia să aibă posibilitatea de a-şi recupera pierderile.

După o serie lungă de pierderi, mulţi jucători vor fi de părere că e momentul ca jocul să ofere şi o rundă câştigătoare – acest lucru este cunoscut drept Gambler’s Fallacy. În realitate, jocurile sunt complet aleatorii, iar cotele sunt aceleaşi pentru fiecare rundă. Mai precis, doar pentru că un jucător are parte de 10 runde necâştigătoare nu înseamnă că este momentul ca şirul ghinionist să se încheie.

Termenul de Gambler’s Fallacy a apărut acum mai bine de 100 de ani, când, la un cazinou din Monte Carlo, la jocul de ruletă a existat un şir de 26 de runde când culoarea neagră a fost câştigătoare. Tentativa de recuperare a pierderilor este întotdeauna riscantă, de aceea este o opţiune descurajată.

Efectul de Turmă şi FOMO

Efectul de turmă intervine atunci când jucătorii se lasă influenţaţi de deciziile celorlalţi amatori de jocuri de noroc. Acest lucru poate fi observat când vine vorba de loterii sau chiar de pariurile sportive. Jucătorii pot observa faptul că un joc are foarte mulţi participanţi care caută să câştige un premiu considerabil şi vor încerca să participe pentru a nu fi lăsaţi pe dinafară (Fear of Missing Out).

Superstiţii

Superstiţiile printre amatorii de jocuri de noroc variază, şi se pot referii la hainele purtate în timpul jocului, la postură, sau la suflatul în zaruri înainte de o aruncare. Acestea pot fi interesant de remarcat, însă este important să ne amintim că jocurile de noroc sunt complet aleatorii – totuşi aceste superstiţii nu reprezintă neapărat un element negativ sau dăunător când vine vorba de abordarea jocurilor.

Printre superstiţiile populare regăsim:

  • Numărul 13 este ghinionist
  • Nu este bine să numărăm banii la masa de joc
  • Fluieratul la masa de joc aduce ghinion
  • Suflatul peste zaruri aduce noroc

Semnele Dependenţei

Nu este niciun secret că jocurile de noroc pot să creeze dependenţă. Astfel, este important să cunoaştem semnele dependenţei pentru a le putea identifica înainte ca jocurile de noroc să devină o problemă în viaţa de zi cu zi.

  • Creşterea Mizei – Un semn al dependenţei este atunci când un jucător trebuie să mărească miza de joc pentru a putea avea parte de acelaşi nivel de divertisment ca înainte.
  • Preocuparea Excesivă – Chiar şi atunci când nu se află în joc sau plasează pariuri, jucătorii sunt preocupaţi cu următoarele sesiuni de joc sau se gândesc la pariurile sportive pe care le pot realiza.
  • Recuperarea Pierderilor – Aşa cum am menţionat mai sus, încercarea de recuperare a pierderilor este foarte riscantă şi nu este recomandată.
  • Împrumutarea Banilor – Atunci când au parte de pierderi jucătorii pot avea probleme financiare, ceea ce înseamnă că vor fi nevoiţi să împrumute bani pentru a continua să joace. Aceştia pot ignora alte costuri care au prioritate pentru a putea accesa jocurile de noroc. De asemenea, jucătorii se vor feri să discute sumele jucate şi vor ascunde posibila dependenţă de jocuri.

Dependenţa de jocuri poate duce nu doar la pierderi financiare dar poate dăuna şi relaţiilor personale. Astfel, acest lucru trebuie tratat cu foarte mare seriozitate.

Concluzie – Jucaţi Responsabil

Este important ca întotdeauna să practicaţi jocul responsabil atunci când accesaţi cazinourile online. Stabiliţi diverse limite privind bugetul de joc şi câştigurile pe care doriţi să le atingeţi. Este ideal ca aceste limite să vizeze şi timpul petrecut în cadrul jocurilor, pentru a fi siguri că nu vă pierdeţi în paginile cazinoului ore în şir.

Evitaţi practicarea de recuperare a pierderilor şi nu depăşiţi bugetul stabilit iniţial. În cazul în care consideraţi că petreceţi prea mult timp accesând jocurile de noroc sau că aţi cheltuit prea mulţi bani la cazinou, contactaţi echipa de relaţii cu clienţii a cazinoului pe care îl frecventaţi. Aceasta vă poate recomandat autoexcluderea, dar şi paşi pe care să îi urmaţi pentru a nu lăsa jocurile de noroc să devină o dependenţă.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Csaba Balint, membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR), a prezentat proiectul Antreprenori de Top, demarat împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB).

Desant al bancherilor la Cluj. “Vrem să vedem aici noul Revolut”

Articolul următor

Mai sunt doar câteva zile până la cel mai important eveniment de cybersecurity din Transilvania!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share