Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare o fabrică de bere artizanală la Cluj

Compania Ursus Breweries România (UBR) a investit 10 de milioane de euro în fabrica de bere artizanală Bârlog din Cluj-Napoca.

Acum compania produce doar trei variante de bere, dar în noiembrie va mai scoate sortimente noi pe piaţă, conform ZF. Anul acesta, Ursus a finalizat investiţia într-o linie nouă pentru creşterea capacităţii fabricii din Braşov şi într-un depozit modern.

„Consumatorii cereau o astfel de fabrică artizanală, dar a fost şi o iniţiativă internă, voiam să facem ceva diferit. Acum se ocupă 17 persoane de acest start-up, iar feedbackul clienţilor a fost pozitiv pentru început. Suntem deschişi şi la colaborări cu mici producători de bere, vrem să vindem în magazinul nostru şi produse de la competitori“, a spus Dragoş Constantinescu, preşedintele Ursus Breweries.

În 2017, Asahi a finalizat achiziția fostelor active ale grupului sud-african SABMiller din Europa Centrală și de Est, inclusiv Ursus Breweries. UBR a închis fabrica veche de bere de la Cluj-Napoca și a mutat producția la Buzău.

În locul său au apărut inițial un restaurant, un club, un ansamblu de locuinţe şi spaţii comerciale. Societatea Fabricile de Bere Unite, ulterior Ursus SA, a fost privatizată în 1994. Pachetul majoritar a fost achiziţionat atunci de Brau und Brunnen (Germania). În 2004, UBR a mutat sediul social la Bucureşti.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

The CEE Summit 2020 - Real Asset Live, Online Event, REALX.Global

Articolul următor

Mind Reset - noul centru medical privat de neurologie, psihiatrie și psihologie clinică din Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share