Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cele mai mari companii de iGaming din lume

Jocurile de noroc sunt o afacere foarte profitabilă, prezentă în mai toate țările din lume într-o formă sau alta, mai ales online. Piața jocurilor de noroc online – iGaming – avea o valoare totală de peste 65 de miliarde USD, iar analiștii estimează că va crește, în medie, cu peste 11% pe an, cel puțin până în anul 2030.

Cu o asemenea valoare, nu e de mirare că, pe lângă multitudinea de operatori independenți, industria a produs și o serie de companii cu adevărat mari, cu prezență în mai multe piețe.

Furnizori de jocuri și platforme

Există mii de branduri de cazinouri online în lume, cu câteva zeci prezente și pe piața din România. Multe dintre acestea folosesc platforme dezvoltate de furnizori de soluții B2B.

Aceste companii sunt, în general, necunoscute pentru publicul jucător, dar brandurile sună bine pentru cei cu cunoștințe despre industrie. Printre cele folosite de operatori de jocuri de noroc regăsim companii precum Playtech, Kambi, Pragmatic Solutions sau SoftGamings.

Uneori, îți dai seama de care platformă este folosită de un cazinou online aruncând o privire asupra gamei de jocuri disponibile. Dacă, de exemplu, jocurile Playtech sunt în loc prominent pe pagina de jocuri a unui cazinou, folosește probabil platforma oferită de acest dezvoltator veteran. Alții, precum pagina https://slotv.ro/ro/games/slots, folosesc o platformă proprie, dezvoltată „in-house”, cu toate avantajele și dezavantajele ei.

Printre cele mai mari furnizori B2B de soluții pentru iGaming regăsim companii precum EveryMatrix, SBTech, Digitain, SoftSwiss, sau Nektan, un furnizor de platforme „mobile-first”.

Top 3 operatori de jocuri de noroc online

Cum spuneam, există mii de branduri de jocuri de noroc în lume, și nu odată, mai multe dintre ele au în spate aceeași firmă-mamă. Acest lucru este destul de comun pe internet, unde operatorii pot folosi ușor aceeași platformă pentru a promova mai multe branduri, cum este cazul Entain, de exemplu, care este printre cele mai mari companii B2C de iGaming din lume.

DraftKings

DraftKings a început ca un brand de daily fantasy sports (DFS), un serviciu care a fost subiectul unor dezbateri intense – dacă este o formă de jocuri de noroc sau nu. Acum, însă, și-a extins serviciile să acopere și pariurile sportive, concentrându-se pe piața nord-americană.

Veniturile DraftKings pe 2022 au însumat $2.4 miliarde.

Entain Group

Entain Group (fostul GVC Holdings) are un portofoliu compus din zeci de branduri populare de jocuri de noroc online, precum Bwin, Ladbrokes, Party Casino sau Gala. Compania este prezentă în mai toate piețele reglementate din lume. Compania este listată pe bursa din Londra, și a raportat venituri de peste $4 miliarde în 2022.

Flutter Entertainment

Flutter este un alt grup de iGaming cu un portofoliu important, și venituri pe măsură. Compania operează o serie de branduri majore, precum FanDuel, Sky Gaming, Paddy Power sau Sportsbet, brandul de top în Australia.

Veniturile Flutter pe 2022 au însumat peste £7.6 miliarde (circa $9,8 miliarde).

 

Piața iGaming continuă să se dezvolte și să genereze profituri impresionante, în creștere în fiecare an. Companiile de iGaming, atât furnizorii de soluții B2B, cât și operatorii B2C, ocupă o poziție importantă în această industrie. Cu toate acestea, aceasta este doar o mică parte dintr-un univers vast al companiilor de iGaming, unde competiția și inovația continuă să definească peisajul industriei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cristian Erbașu: „În domeniul construcțiilor ai tot timpul de învățat”

Articolul următor

SARMIS CAPITAL și BMF GRUP anunță cea mai mare investiție din acest an In industria de Facility Management

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share