Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trenurile Softronic şi Astra Vagoane schimbă experiența mersului la mare

Trenul privat Hyperion, al producătorului Softronic din Craiova, va reîncepe operarea pe ruta Bucureşti-Constanţa din 15 aprilie, urmând să asigure o cursă dus şi una întors în fiecare zi până în septembrie. Trenul se deplasează cu o viteză de 160 de kilometri pe oră.

În 2014, Softronic a construit primul tren electric (Hyperion) fabricat în România, finanţat de Garanti Bank cu 4,3 milioane de euro, iar în 2015 firma a livrat al doilea tren de acest tip. Cele două trenuri deservesc rutele Craiova-Bucureşti-Constanţa şi Craiova-Bucureşti-Braşov.

Pe această rută operează curse şi trenul privat Astra Transcarpatic din 2017, produs de industriaşul Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Călători din Arad. Operatorul a lansat curse pe ruta Arad- Bucureşti-Constanţa, cu trenul cu şase vagoane Transcarpatic, ce poate atinge 200 de kilometri pe oră.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul operatorului, în viitorul apropiat, Astra Trans Carpatic va asigura transportul de călători pe relațiile Bucuresti – Titu, Arad-Timisoara, Timisoara – Baia Mare, Bucuresti-Bacau.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADR Vest, proiecte de peste 1,6 miliarde euro

Articolul următor

Wine of Moldova la Prowein 2019 – povestea unui succes anunțat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share