Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Infuzie de capital britanic pentru Vast Resources PLC în prospecţiunile miniere de aur şi cupru în Bistriţa-Năsăud

Sursă foto: Depositphotos

Vast Resources PLC atrage investitori în activităţile de prospecţiuni miniere din Judeţul Bistriţa-Năsăud. Britanicii de la Barclays și-au crescut recent deținerea în Vast Resources PLC la 8,04%, reprezentând 1,1 milioane dolari, potrivit Bistriţa Business.

Compania deţine în concesiune exploatarea de la Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră. După acţiunile specifice de prospecţiuni miniere, la Măgura Neagră au fost identificate depozite semnificative de cupru și aur  zona comunelor Telciu-Zagra .

Compania deţine participații de 29% în Apuseni, în perimetrul Geamăna-Colții Lazărului. Zona este în proximitatea mai cunoscutelor Baia de Arieș și de Roșia Montană.

Vast Resources PLC

Vast Resources PLC, compania de minerit fondată şi condusă de Andrew Pralea, fiul fostului conul onorific al României în Australia, George Pralea este o companie listată la bursă, care realizează activităţi de prospecţiuni şi exploatări miniere în România, respectiv Zimbabwe şi Tajikistan, unde interesul este atras de exploatarea diamentelor.

Vast Resources PLC activează în România în două mine de polimetale, una la Băița Plai, în județul Bihor, care produce concentrat de cupru, și una la Mănăila, în județul Suceava.  Operaţiunile companiei au început în octombrie 2020 la Băiţa Plai.

Exploatările de la Piciorul Zimbrului (10km patraţi) şi Magura Neagra(21km patraţi) sunt cunoscute colectiv ca Zagra. Aici, estimările inițiale legate de mineralizarea în stil porfir de la Măgura Neagră au indicat o țintă de explorare (neconformă JORC) de până la 3.000Mt de minereu la o adâncime de 600m, la tenuri de până la 0,8% Cu și 0,5g/t Au.

Banca Barclays

Barclays a fost fondată de doi bancheri aurari, John Freame și Thomas Gould, care aveau afaceri în Lombard Street, Londra, în 1690. În 1736, fiul lui Freame, Joseph, l-a luat ca partener pe cumnatul său, James Barclay, iar numele a rămas o prezență constantă în afacere de atunci.


		
	
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Jurnaliştii clujeni reuniţi în UZPR şi APPC protestează faţă de majorarea TVA

Articolul următor

UPU Alba Iulia va achiziţiona aparatură medicală de 1,5 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share